HP Scitex 15000 – решение за печат върху велпапе

2261
HP Scitex 15000 – решение за печат върху велпапе

HP представи системата за печат върху велпапе HP Scitex 15000 на Interpack 2014. Компанията показа и други продукти, ориентирани към производството на опаковки.

HP Scitex 15000

 

Представянето на новата машина е поредното усилие на HP да засили позициите си на глобалния пазар на опаковки, който в момента е оценяван на 6,5 милиарда евро годишно. Според Infotrends едва 7% от тази продукция се печата дигитално. Тази стъпка последва представянето на машината за етикети и гъвкави опаковки HP Indigo 20000 и на HP Indigo 30000 за печат върху картон на Drupa 2012. Очаква се доставките на тези две машини да започнат през това тримесечие след успешното им инсталиране на шест места по целия свят.

Ново партньорство с Comexi Group ще осигури решение за ламиниране, оптимизирано за HP Indigo 20000, което ще намали времето за достигане на продукцията до пазара. Stephen Nigr, старши вицепрезидент на HP за графичните и мастиленоструйни решения каза: „След като поведе преминаването към дигитален печат в производството на етикети, HP отново води неудържима трансформация от аналогови към цифрови технологии в индустрията за производство на опаковки.“

„С решенията на HP, производителите на опаковки могат да се възползват от предимствата на дигиталния печат, за да разнообразят бизнес моделите си, да достигнат до нови потребители и да навлязат на нови, печеливши, територии,“ добави Nigr.

Печатната машина за велпапе HP Scitex 15000 има максимален размер на печат от 1,6×3,2 м и може да отпечата до 120 формата в час, което се равнява на производителност от 600 кв. м. в час в режим PROD120. За производство на дисплеи за търговски обекти (POP), HP Scitex 15000 има три производствени режима: POP60 (60 формата/312 кв. м. в час), POP80 (80 формата/407 кв. м. в час) и POP100 (100 формата/520 кв. м. в час).

Машината е оборудвана със система за автоматично зареждане на велпапе и може да печата върху широка гама други материали, които се зареждат ръчно. Това включва акрилни плоскости и разпенено PVC.

Принтерът използва мастила HDR240 Scitex, които имат Greenguard Gold сертификат и отговарят на изискванията AgBB за емисии летливи органични съединения за вътрешна употреба. Потенциалните му приложения включват производство на различни типове опаковки и рекламни дисплеи за търговски обекти.

Можете да видите машината в действие тук:Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.