HP Scitex FB10000 Industrial Press печата с 625 м2/ч

2516

Новият промишлен UV принтер HP Scitex FB10000 Industrial Press е предназначен за печат върху картон, велпапе и материали за външната и вътрешна реклама.

HP показа на Fespa 2013 широкоформатната мастиленоструйна печатна UV-машина от промишленния клас HP Scitex FB10000 Industrial Press.  Тя използва технологията HP Scitex High Dynamic Range (HDR) Printing Technology, за контрол обема на капката, а в резултат на това и размера на точката с цел постигане на максимално качество на печат.

HP Scitex FB10000 Industrial Press

Новата шестцветна машина е предназначена основно за фирми, печатащи върху картон, велпапе, POS и POP-материали. В НР се надяват, че с възможностите на новата плоскопечатна машина ще се ускори прехода от традиционните технологии на печат към цифровите.

„До сега клиентите на цифрова печатна продукция бяха принудени да избират между качество и скорост на печат – казва Stephen Nigro, старши вицепрезидент на филиала Graphics Solutions Business на HP. – HP Scitex FB10000 Industrial Press променя правилата на играта, предоставяйки на клиентите комбинация от скорост, качество и универсалност, позволяваща ефективно да се съответства на стандартите на офсетовия печат. В същото време се използват и преимуществата на печата на къси тиражи и персонализирания, които дават цифровите технологии“.

HP Scitex FB10000 Industrial Press

HP Scitex FB10000 Industrial Press може да печата и върху твърди и върху гъвкави материали с формат до 160х320 см и дебелина до 25 мм. Освен върху велпапе, машината печата на хартия,  акрил(плексиглас), полипропилен, PVC, синтетическа хартия, пенокартон и др.

Производителността на машината  достига 625 м2/ч,  което е еквивалентно на 500 листа формат B1 на час.

Продажбите на HP Scitex FB10000 Industrial Press трябва да започнат през ноември 2013 года.

Написа инж. Васил Станев 
По материали на www.graphicdisplayworld.com

Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.