Бизнес закуска с Гед и Kodak

1843

„Kodak Prosper S-Series – хибриден печат с дигиталните персонализиращи глави на Kodak”

Фирма ГЕД представи дигиталните персонализиращи глави на Kodak Prosper S-Series” и тяхното приложение на чаша кафе и лека закуска в столичния хотел Хилтън София.

 

Гост-лектор беше Йоахим Кранц – Мениджър Продажби Дигитaлни решения за Източна Европа, който представи печатните глави от серията Kodak Prosper S и дигиталната машина Kodak Prosper 1000, както и революционната технология Kodak Stream Inkjet, които те използват.

йоахим кранц, кодак и иван стайков, гед

Печатните глави Prosper S-Series предлагат хибриден печат на променливи данни с висока резолюция и офсетова скорост. Това иновативно решение се интегрира лесно към настоящите производствени процеси, като позволява пълното използване на съществуващото оборудване. Използвайки печатните глави Kodak Prosper S-Series при персонализация на печатни продукти, отпада нуждата от печат на две отделни машини, което намалява производствените разходи и времето за изпълнение на поръчките.

 

Същевременно предоставят нови възможност за реклама – персонализирани промоции в зависимост от региона, микро-промоции чрез използване на регионални карти, баркодове и ваучери, персонализация за игри и конкурси, лотарии, изображения, пощенски пликове и много други.

 

Вестник Sun вече закупи 22 печатащи глави това лято и започна печат на кодове, които читателите могат да събират, за да получат достъп до интернет версията на Sun. 

 

печатни глави Prosper S-Serie, Kodak

Персонализиращите глави Kodak S-Series се предлагат в 4 модела S5, S10, S20 и S30, които предоставят изключително ниска себестойност на отпечатъка, използват пигментни или dye мастила и офсетова скорост според нуждите на  печатницата. Могат да се надграждат и също така да се добавят нови глави с допълнителни цветове, спрямо растежа на бизнеса.

 

Вижте видео с подробно описание на техническите характеристики на главите, сравнение на моделите и демонстрация на работата им, поставени на ролна машина.

 

Във втората част от бизнес закуската Йоахим Кранц представи дигиталната печатна машина Kodak Prosper 1000, осигуряваща по-добро качество, производителност и по-ниска цена на печат при тиражи до 7 000 копия. Тя предлага качествен черно-бял печат с широчина 62.2 см при скорост до 200 метра/минута с възможност за надграждане до пълноцветна машина, както и отпечатване на променливи данни върху различни медии със скорост 120 стр./мин. Включен е и интегриран работен поток и възможности за довършителни процеси. Дигиталната ролна печатна машина Kodak Prosper 1000 предоставя 8-, 12- и 16-странични монтажи с предвидено месечно натоварване до 90 милиона листа формат А4 или US Letter.

бизнес закуска, организирана от гед

ГЕД е единствен оторизиран дистрибутор на Kodak за България. Заедно Kodak и Гед предлагат на своите клиенти напреднали технологии и революционни открития, за да осигурят своята конкурентоспособност на динамичния пазар през XXI век.

За контакати: ГЕД ООД
Адрес: гр. София, ул. Васил Друмев 36
Тел: 028061200
Email: office@ged-bg.net
www.ged-bg.net

По време на представянето бяха коментирани интересни факти. Kodak Prosper 1000 е предвиден да печата от 1 до 5 милиона тела на книги годишно (пресметнато за 300 черно-бели  страници), като себестойността на едно тяло може да достигне до 20 евроцента. Много интересни бяха примерите за реализирани кампании за персонализация с  помощта на печатните глави Prosper S-Series във вестници и рекламни брошури, като за пример с мостри беше посочен немският вестник Билд.

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.