Вижте новите възможности на Kodak Nexpress

1856

Печатни ефекти – злато, седеф (хамелеон) и неон са добавени към много други подобрения, които ще се представят на изложението drupa.

Благодарение на новите разработки за пета печатна секция в дигиталната печатна машина Nexpress Kodak създаде нов стандарт за печат със златни ефекти. Новото решение ще бъде показано на щанда на Kodak, зала 5, F09-1 на изложението drupa, заедно с останалите ефекти седеф и рефлексно розово, които се печатат с петата секция . Също така на международното изложение ще бъде представена и новата он-лайн възможност за нанасяне на UV-лак, както и извеждаща количка за по-дълги листове; ще се демонстрират и опциите за довършителни процеси при изработката на фотоалбуми, както и възможностите на високоскоростната Nexpress SX3900 за обемен печат с мастило с магнитни частици (MICR ink).

Новите печатни решения злато, седеф и рефлексно розово разширяват възможностите за печат и откриват възможности за нови пазари и клиенти. С добавянето на примамливи за окото цветове и ефекти търговците въздействат пълноценно на аудиторията и получават по-добър отклик.

„С платформата Nexpress ние се ангажираме да предоставиме най-добрите изображения във фотографския клас, като даваме индивидуални решения на печатниците, грижим се за тяхната конкурентоспособност с предоставяне на голям набор от допълнителни възможности за ъпгрейд към по-висока скорост, модули и функции” – обясни Дъг Едуардс, президент на отдел дигитален печат в Kodak. „Клиентите ни учудват с уникалните идеи и задачи, които реализират и някои от тези нови разработки несъмнено ще разширят допълнително техните производствени възможности.”

Едно от най-големите предимства на Kodak Nexpress е възможността за надграждане, което прави лесна инвестицията в едно решение, отговарящо на текущите нужди и което може да расте с разширяването на бизнеса. Всички нови функции, които ще бъдат показани на drupa, могат да се добавят като ъпгрейд на по-стари модели машини, което би надградило предишните инвестиции.

Новото решение за он-лайн UV-лак е възможно благодарение на модула Tec Lighting Trucoat UV. Клиентите имат възможност за избор на вграден симплекс или вграден дуплекс модул. Гланцът и сатененият лак допълва гамата на лаковите покрития, които се предлагат за Nexpress, като могат да се комбинират с възможностите от петата секция на машината като червено флуоресциращо мастило и светло черно, за да се постигнат още по-качествени и уникални ефекти на отпечатъка.

Новата възможност за печат с по-дълги листове (26″/660 mm) осигурява 27% по-голяма площ за печат, заедно с новата извеждаща количка за по-дълги листове, която ще бъде показан на drupa, улесняват управлението и преместването на тези листове към довършителните процеси. Ползите от по-дългия лист включват намаляване на отпадъците и повишаване на производителността, нови приложения като шест странични брошури, плакати, големи корици за книги и разнообразие в опаковъчните приложения.

Kodak ще работи с Unibind на drupa, за да демонстрира довършителните възможности на фотоалбуми с Unibind Casemaker 650M и Unibind Resin Steelbinding. Фотографските продукти са бързо растящ пазар за много от доставчиците на печатно оборудване. Дигиталната цветна машина Kodak Nexpress, която постига най-висок рейтинг във фотографското качество на печат (според независимо проучване на SpencerLab Digital Color Laboratory), е идеалното решение за дигитален печат с фотографско качество, от което се нуждаете.

Високоскоростната машина Nexpress SX3900 е най-производителната от серията и може да печати всичко, което е предвидено за този клас машини, включително обемен печат със скорост 83 стр/мин. и MICR печат със скорост 100 стр/мин.

Всички машини Nexpress са с функция за печат Print Genius, което включва инструменти за следене на производителността и контрол на качеството, както и опции, които автоматизират заданията и помагат на операторите да поддържат максимално постоянно качество по време на целия тираж. Print Genius е съвкупност/съчетава в себе си хардуер, софтуер и научни постижения, които оптимизират качеството и плътността при печат от първия до последния лист.

„Платформата Nexpress е едно от най-стабилните мащабни решения в настоящия момент/днешно време” – добави Едуардс. „Нашият фокус е върху предлагането на богато портфолио от решения, необходими на клиентите, за да останат конкурентноспособни. Ние наричаме това „Дигитализирайте пътя си“ и това отразява нашият ангажимент да бъдем правилният партньор, да се вслушваме в нашите клиенти и да развиваме продуктите, от които се нуждаят.”

За повече информация относно представянето на Kodak на drupa посетете www.kodak.com/go/drupa.
Ако желаете да запазите индивидуална демонстрация, може да се свържете с екипа на Гед на:
тел: 02/ 8061 200
факс: 02/ 8061 291
еmail.: office@ged-bg.net
Лице за контакт: Добромир Дочев

Интернет портал за печатни технологии.