Виртуалната операционна среда на Kodak намалява разходите за сървъри и увеличава ефективността

1425

Kodak, заедно с VMware, представиха опцията Virtual Operating Environment за Kodak Unified Workflow Solutions. Тя осигурява значително намаляване на разходите, повишена ефективност и защита от загуба на данни чрез едновременно поддържане на няколко виртуални сървъра на една физическа машина.

Офсетовите и цифрови печатници, производителите на опаковки и издателствата търсят начини за намаляване на разходите, увеличаване на капацитета на сървърите и опростяване на управлението им. Опцията Virtual Operating Environment позволява по-ефективно управление на сървърите, които поддържат решението за управление на работния процес Kodak Prinergy Connect и предпечатния порталт Kodak Insite. Потребителите могат да намалят времето, в което системата не работи, благодарение на дублиращи се виртуални сървъри.

Virtual Operating Environment за Kodak Unified Workflow Solutions

„Започнахме да обръщаме внимание на силата на виртуализацията преди две години” каза Rick Walch, IT директор на Colortek в Сейнт Луис, САЩ. „Виртуалната операционна среда на Kodak ни позволи да развием бизнеса си и да постигнем ръст като подобрихме надеждността и намалихме времето, в което системата ни не работи. Клиентите ни не виждат тази технология, но тя определено ни дава предимство пред конкуренцията.” Шестдесетте служители на Colortek предлагат предпечатни услуги денонощно, всеки ден от седмицата на голям брой клиенти.

В типичната конфигурация на Virtual Operating Environment един физически сървър поддържа две системи за управление на работния процес Prinergy Connect и една система Insite. Така цялостното решение за управление на работния процес от Kodak използва една трета от физическото пространство, енергията и нуждата от охлаждане спрямо вариант с три отделни физически конфигурации. В подобна степен намаляват и разходите за софтуерни лицензи. Операциите са по-лесни за управление, тъй като има по-малко сървъри, които се нуждаят от управление, поддръжка и обновяване.

„Уверени сме, че виртуалната работна среда от Kodak ще помогне на печатниците да намалят своите разходи за закупуване и поддръжка на техника, без това да понижи качеството на услугите им. Всъщност Virtual Operating Environment може да увеличи надеждността като опрости повтарящите се операции” отбеляза Jon Bracken, управител за решенията за управление на работния процес и бизнес решенията в Kodak. „Като премахнат някои от физическите сървъри, печатниците могат значително да намалят пространството, енергията и поддръжката, нужни, за да работи инфраструктурата им.”

Източник: graphics.kodak.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.