Гед предлагат обучителен курс за работа с Preps 6.2

2276
Spread the love

Искате ефективно решение за бързо и лесно справяне с непрекъснато растящото многообразие от печатни и довършителни машини и свързаните с тях електронни монтажи?

Kodak е фирма с дълги традиции и широко портфолио в сферата на полиграфията. Като такава, тя предоставя и най-голямо разнообразие от софтуерни решения за предпечата и печата – от генериране на файлове за печат в различни издателски системи, през уеб портали за комуникация с клиента, системи за управление на работния поток и растеризиране (RIP)до управление на печатните машини. Във всичките си разработки Kodak се води от желанията на клиентите да намаляват максимално / минимизират времето за подготовка на поръчките, разходите за труд и материали.

Kodak Preps без съмнение е най-разпространеното решение за електронни монтажи в полиграфическото производство. Актуалната му версия към момента е 6.2. Kodak Preps е предпечатен софтуерен продукт, с който може да създавате електронни монтажи за многолистови печатни издания, както и комбинирани монтажи на един печатен лист. Вие можете да работите в реално време, в интерактивно работно пространство, да използвате шаблони за често повтарящите се монтажи и да печатате издания в разпространени файлови формати.
    
Kodak Preps може да работи както самостоятелно, така и в пълна интеграция със системите за работен поток на Kodak (Prinergy Connect, Powerpack или Evo) и в съвместимост с RIP решения на трети производители – Agfa Аpogee, Rampage, Global Graphics Harlequin, Artwork Systems Nexus, Dainippon Screen TrueFlow.

Ако желаете да изучите „тънкостите на занаята” по подготовката и планирането на производството с помощта на електронни монтажи, ГЕД има удоволствието да Ви покани да вземете участие в обучителен курс за работа с Preps 6.2

Пълният курс се провежда в продължение на 2 дни, като е разделен на 2 нива. Датите за двете нива са различни и не са последователни. Това е направено с цел преминалите първото ниво да имат време за практика, преди да посетят второто ниво.

Първото ниво на курса за работа с Preps е насочено към колеги, които нямат опит в работата със специализиран софтуер за електронни монтажи – например досега са работили ръчен монтаж от филмов експонатор – или са работили със сходен софтуер за електронни монтажи на други производители, или пък познават по-стара версия на Preps софтуера. Темите, които се разглеждат в първо ниво са:

 1. Въведение в електронните монтажи . Защо е необходимо да се правят, какви видове и размери хартии се използват, какви машини обработват отпечатаната продукция, как се сгъват и събират изделията, какви марки се използват в монтажите за печатните машини и довършителните обработки. Ефекти, проблеми и начини за решаване.
 2. Какво е Preps – приложение и интеграция. Потребителски интерфейс – кое поле за какво е. Кои полета са активни в зависимост от лиценза. Ако някой има познания по Preps 5 – къде е разликата в организацията между версии 5 и 6.
 3. Конфигуриране и настройки на Preps. Управление на ресурсите , добавяне на устройства и медии. Работа с марки – създаване на потребителски и „умни” марки, организирането им в групи. Организация на работата с шаблони и макети за сгъване.
 4. Базови монтажи, шаблони и задания – създаване на монтаж без шаблон, изготвяне на монтаж по макет за сгъване, изготвяне на макет по шаблон. Изготвяне и корекции на шаблони. Ръчно създаване на комбинирани монтажи. Управление на цветовете при печат.

Второто ниво е насочено към всички, които желаят да се потопят в дебрите на електронните монтажи и да научат пълните възможности на Preps, независимо дали знаят някои трикове и добри практики. Темите, разглеждани във второ ниво, са:

 1. Работа с менюто за събиране на монтажите (Assembly). Задания с продуктова информация – добавяне на корици и текст, настройки. Управление на продуктите – добавяне, премахване и редактиране на частите на продукта. Автоматични монтажи по продуктовата информация. Начини на скрепване на колите. Работа с JDF задания. Правила за марките при JDF задания.
 2. Автоматично създаване на комбинирани монтажи. Настройки на правилата за автоматично подреждане на файловете. Създаване на правила за марките. Използване на „горещи” папки за автоматично създаване на монтажи и тяхното отпечатване.
 3. Сложни монтажи – многосекционни монтажи, монтажи за машини с 2 и повече роли, монтажи с много коли. Монтажи за печат на опаковки – файлове със сложни форми, кутийки и етикети с общи ножове и застъпвания.
 4. Решаване на различни казуси от практиката, възникнали при клиентите

Ако не сте сигурни, че познанията Ви са достатъчни, за да посетите директно второ ниво на курса, ние можем да Ви изпратим примерен тест за самооценка на познанията. Надяваме се, след като попълните теста, да можете да вземете правилното решение за кое ниво на курса да се запишете. Разбира се, ние оставаме на Ваше разположение, за да Ви помогнем да изберете най-добрата за Вас комбинация.

В курса са включени следните нагледни материали:

 • Презентация на курса за обучение, като всеки участник ще получи разпечатка на слайдовете с полета за забележки
 • Инструкции – тип „стъпка по стъпка”, на решенията на основни задачи към всяка една глава или част от курса
 • Задачи за самостоятелна практическа работа на всеки от участниците
 • Макети на някои типове монтажи, изготвени в умален размер

Обучението се извършва на малки групи, между от 4 до 6 човека, защото така най-ефективно може да се обърне индивидуално внимание на всеки посетител.

При изявено желание за провеждане на курс от няколко човека от една и съща фирма, по договорка е възможно неговото провеждане на място, във фирмата.

Обучението за всяко ниво завършва с кратък тест, като издържалите го успешно участници получават удостоверения за това.

Ако желаете да получите повече информация относно датите на провеждане и цени за обучението, може да се свържете с екипа на Гед на:
е.: office@ged-bg.net
тел: 02/ 8061 200
факс: 02/ 8061 291

Биографична информация