До какви промени води използването на безпроцесни пластини в офсетовия печат

1284
До какви промени води използването на безпроцесни пластини в офсетовия печат

Безпроцесните пластини са бъдещето на офсетовия печат. Наред с много предимства, които имат спрямо другите технологии, безпроцесните пластини спестяват много стъпки и вариации на всички етапи на печата.

Sonora XP

 

Безпроцесните пластини като Sonora XP оптимизират предпечата, като изцяло премахват нуждата от проявителна машина и всички свързани с нея разходи. Също така премахват един много основен и времеотнемащ етап – измерването на качеството на пластините. Просто премахването на проявителната машина премахва и основния източник на вариации и неточности.

В печатния цех безпроцесните пластини като Sonora XP няма да променят нищо по начина на подготовка на машината. Пластините са съвместими с по-голямата част от мастила на пазара, медии, разтвори и машини.

Прочетете повече за безпроцесните пластини и всички положителни промени, които ще получите с тях в кратката статия на ГЕД “До какви промени води използването на безпроцесни пластини в офсетовия печат”.

За безпроцесните пластини
Безпроцесните пластини са офсетови печатни пластини, които се експонират на термално CTP. Безпроцесни са защото след експонация могат да се качат направо на печатната машина, без да имат нужда от проявяване в проявителна машина или какъвто и да е вид измиване. Това спестява много разходи в производството и скъсява времето между експонацията на пластини и качването им на печатната машина

Източник: ГЕД ООД
www.gedbg.com

Интернет портал за печатни технологии.