Защо да използвам своята скъпа печатна машина като проявителна?

1169
Защо да използвам своята скъпа печатна машина като проявителна?

Безпроцесните пластини са пластини, които не трябва да минават през проявителна или измиваща машина преди да се качат на печатна машина.

Обещанието за безпроцесна технология е по-старо дори от дигиталната експонация на пластини. Целта на тази иновация е същата, която има и днес: желанието да се намалят разходите, да се намали времето за производство на готова за печат пластина и да се намали влиянието върху околната среда. Нужна е бърза пластина (с възможност за бърза експонация), за да може да се постигне свързване на молекулите в печатните области, което е стабилно и може да устои на медиите, химията и мастилата за печат, като в същото време позволи областите без изображение да се премахнат под въздействие на химичните и физични влияния по време на подготовката за печат.

 

Sonora XP

Хиляди печатници, които използват различни печатни машини, мастила и медии използват Sonora XP успешно. Благодарение на подобренията в безпроцесната технология покритието на пластините Sonora XP се премахва почти веднага, след като се качат на печатната машина. Използването на Sonora XP по цял свят потвърждава, че технологията на Kodak е решила казусите на безпроцесните пластини.

В статията можете да прочетете още:

  • Раждането на безпроцесната технология: аналоговите UV пластини
  • Следващата фаза – дигитални термални безпроцесни пластини
  • R&D отделът на Kodak успява да направи успешна безпроцесна пластина
  • Технологията зад безпроцесните пластини

Прочетете цялата статия на блога на ГЕД.

За ГЕД ООД
ГЕД ООД е семейна фирма с професионално управление, която предоставя широка гама от решения на своите клиенти.  ГЕД ООД се стреми да предлага иновативни и продуктивни технологии и продукти на компании, които са сред пазарните лидери в печатната индустрия. Личното и индивидуално отношение на ГЕД, към нейните клиенти гарантира, че предоставените услуги отговарят на специфичните нужди и потребности на всеки един тях. Част от предлаганите услуги са дистрибуция на оборудване, софтуер и консумативи за печатната индустрия, инсталация, гаранционна и следгаранционна поддръжка, както и дизайн и професионален предпечат. Пълното портфолио на фирмата можете да намерите на www.gedbg.com.
За повече информация за ГЕД ООД, следвайте GED ltd. в Twitter на @GEDcompany, следвайте YouTube канала GED Ltd. или харесайте Facebook страницата GED CORPORATE PAGE.

Прочетете още за първото представяне на Kodak Sonora XP в България тук:

Kodak казва сбогом на проявителната машина с пластини без проявяване
Такъв бе слоганът на проведения от Гед ООД семинар на 24 и 25 април в гр. Хисаря, на който бяха показани възможностите на безпроцесната пластина Sonora XP на Kodak.

 

Интернет портал за печатни технологии.