Златен медал за Kodak

1811

Kodak спечели престижно отличие за иновация от германската печатна индустрия. Цифровата производствена платформа KODAK NEXPRESS SX е най-новаторската технология в печатната индустрия.

KODAK NEXPRESS SX

Цветната производствена платформа KODAK NEXPRESS SX с опцията за печат на дълги листове спечели престижната награда за нововъведение на германската печатна индустрия за 2011 (German Printing Industry Innovation Awards). Цифровата печатна машина грабна златната награда за „Най-новаторска технология” в категория Печат. Награждаването е организирано от издателската къща Deutscher Drucker Verlagsgese. Победителите са избрани чрез гласуване в интернет от читателите на Deutscher Drucker и Grafische Palette, водещи германски търговски списания и print.de. Изборът е бил между 30 технологии, номинирани от редакторите на медиите.

Това е третата поредна награда, спечелена от Kodak. През 2009 компанията спечели награда за нововъведения с уникалната система за обемен печат на KODAK NEXPRESS. Миналата година компанията спечели две награди – за термалните пластини TRILLIAN SP в категорията Предпечат и за KODAK PROSPER 5000XL в категорията Печат. Церемонията беше проведена на 10-и ноември на PrintNight в Щутгарт. Там присъстваха стотици гости от света на графичните комуникации. Bernhard Niemela, управител на Deutscher Drucker Verlagsgesellschaft и главен редактор на Deutscher Drucker, връчи наградите на победителите.

„Изключително поласкани сме да получим толкова престижна награда за трета поредна година, каза Mark Clark, регионален генерален мениджър и вицепрезидент за цифровите печатни решения, EAMER, Kodak. „Наградите са особено удовлетворителни, защото професионалистите, които работят на предната линия, са гласували за нас. Това подчертава постиженията на Kodak в разработването на решения, които помагат на доставчиците на печатни услуги да отговорят на предизвикателствата, които им отправя графичната индустрия.”

NEXPRESS SX: висококачествен печат с възможности за производство на продукти с добавена стойност
Платформата NexPress SX предлага превъзходно качество на печат, съвместимост с голям брой медии и внушителни възможности за лакиране и печатни ефекти. Системата помага на печатниците по целия свят да отличат предложенията и си и да увеличат приходите си като създават уникални продукти с добавена стойност.

Новите възможности на NexPress SX Platform включват скорост до 131 страници в минута, увеличена дължина на листовете (660 mm), печат с по-малки частици тонер чрез новите сухи мастила Kodak NexPress HD. Сред новостите са и решението КODAK NEXPRESS Light Black HD, както и възможност за матов печат.

Петата печатна секция на KODAK NEXPRESS предлага голям брой възможности за производство с добавена стойност. Сред тях са: печат на водни знаци, защитно лакиране, гланцов лак, печат на микротекст, разширена цветова гама, обемен печат, който е уникален за индустрията и печат с червено флуоресцентно мастило за защита от фалшификации.

Източник: bertl.com
Превод: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.