Значително преструктуриране в Kodak

1566
Значително преструктуриране в Kodak

Изпълнителният директор на Kodak Jeff Clarke въвежда нова бизнес структура, която е по-пазарно ориентирана от досегашната.

Kodak

 

В момента Kodak има две всеобхватни бизнес звена: „Дигитален печат и бизнес“, оглавявано от Doug Edwards и „Забавления и видео“ под контрола на Brad Kruchten. Новата структура на Clarke, която влиза в действие от следващата година, заменя тези звена с пет „пазарно фокусирани“ поделения.

Новите дивизии са:

  • Печатни системи – пластини за офсетов печат, електрофотографски дигитален печат, OEM тонери и поддръжка на оборудването.
  • Мастиленоструйни системи – мастиленоструен печат, включително продуктите Prosper и Versamark.
  • Микро 3D печат и опаковки – функционален печат, системи и материали и слоеве, чувствителни на допир.
  • Софтуер и решения – включва Unified Workflow, Design2Launch, извеждане на пазара на продуктите на Kodak Research Labs.
  • Потребителски продукти и видео – мастиленоструйни решения за крайни потребители, кино и рекламни видеоматериали и лицензионна дейност.

Kruchten ще ръководи печатни системи, Doug Edwards вече няма да работи за Kodak. Philip Cullimore, който в момента е регионален директор на бизнеса на Kodak за Европа, Африка и Близкия изток, ще оглави звеното за мастиленоструен печат. Cullimore ще ръководи и „Микро 3D печат и опаковки“. „Софтуер и решения“ ще е под контрола на Eric-Yves Mahe.

Източник: https://www.kodak.com/
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.