Иновативни технологии от Kodak на Labelexpo Europe 2015

1711
Иновативни технологии от Kodak на Labelexpo Europe 2015

Посетителите ще могат да видят NX advantage, персонализация на опаковки и интелигентни решения за управление на работния процес.

Flexcel NX

 

Kodak ще има силно присъствие на Labelexpo Europe 2015 в Белгия от 29-и септември до 2-и октомври тази година. На щандът на Kodak ще има иновативни решения за флексо, висок, офсетов и дигитален печат. Тези технологии са проектирани, за да осигурят изключителното качество на печат, което е необходимо за нуждите на модерния маркетинг и постоянен, бърз производствен процес, който да помогне на производителите на етикети и опаковки да бъдат конкурентни.

Флексография с NX advantage
Един от основните акценти на павилиона на Kodak ще е демонстрацията на Flexcel NX, най-голямото и най-ново допълнение към гамата на компанията. Посетителите ще могат да видят NX в различни приложения от етикети и гъвкави опаковки до кутии от велпапе. Ще бъде показан и набор нови възможности, за които Kodak наскоро получи престижна PIA InterTech технологична награда.

NX advantage включва усъвършенстван набор Kodak Digicap NX структури, които революционализираха трансфера на мастило във флексопечата. Формите Flexcel NX с усъвършенствана структура на повърхността сега могат да се използват при широка гама условия за печат. Това включва печат с бяло и допълнителни цветове върху филм, с цял намаляване на разхода на мастило и увеличаване на видимостта на опаковките на рафтовете.

Персонализация на опаковки: перфектно флексо качество, съчетано с мастиленоструен печат на променлива информация
Потенциалът на дигиталният печат в големи мащаби за производителите на опаковки все още не е разгърнат напълно, но в него се крие обещание за персонализация, повишена потребителска лоялност и интеграция с онлайн кампаниите. Kodak поддържа идеята за хибридно решение, което съчетава скоростта, икономичността и гъвкавостта на флексопечата с Flexcel NX формите с интегрирани високоскоростни мастиленоструйни компоненти за персонализация на опаковките.

Наскоро италианският производител Uteco демонстрира, че система Kodak Prosper S20 може да бъде интегрирана в конвенционална флексо преса, за да добави възможност за високоскоростен печатна персонализирано съдържание на опаковки. С възможностите на Prosper S сериите за печат на гъвкаво фолио и наскоро представените на пазара мастила за опаковки, отговарящи за изискванията за опаковки на храна без директен контакт, технологията на Kodak може да предложи значителни възможности на производителите на опаковки.

Автоматизация на производството на опаковки с Prinergy 7
Kodak ще демонстрира решението за управление на работен процес Prinergy 7 и Kodak Insite 7 на живо на павилиона си на Labelexpo. Prinergy 7 предлага по-високо ниво на автоматизация и нови функции за флексо растеризиране, оптимизирани за уникалните възможности на Flexcel NX. Kodak Insite 7 не използва Java и е базиран изцяло на HTML5.

Източник: пресинформация на Kodak
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.