Какви са предимствата да изберем сертифицирано CTP от официален дистрибутор

661
Какви са предимствата да изберем сертифицирано CTP от официален дистрибутор

Замисляли ли сте се някога колко позитиви за вашето производство може да донесе такава инвестиция?

 

Клиентите на Kodak познават високото качество на машините, които производителят предлага. Многобройните варианти за обогатяване на портфолиото от печатни продукти, които оборудването от Kodak може да предложи на дадена печатница, подпомагат и подобряват производството ѝ, като едновременно разширяват бизнес възможностите.

Затова е полезно за клиентите да са наясно с различните възможности за увеличаване на производствения им капацитет. Закупуването на нова машина от висок клас изисква инвестиране на значителни средства и време, и е предшествано от редица въпроси по отношение на периода, необходим за възвръщаемостта на подобна висока инвестиция. Има обаче вариант, който може да скъси значително срока на възвръщаемост и съответно размера на първоначалната инвестиция.

За съществуващи клиенти на Kodak е изградена система, която създава работеща алтернатива на чисто новото оборудване. Тя се състои в закупуването на т. нар. сертифициран CTP експонатор.

Историята на сертифицираните СТР експонатори
Пътят на сертифицираните CTP експонатори е ясно проследим. Той започва от употребявана машина, която дистрибуторът е изкупил обратно от клиента. Същата впоследствие преминава през редица тестове и диагностики, получава необходими обновления, промени и ъпгрейди и бива въведена обратно в експлоатация.

Важен етап от процеса е сертифицирането на машината от страна на производителя Kodak. Чрез него се удостоверява, че качеството отговаря и на най-високите стандарти. Всяка от машините, преминала през тези обновителни процеси успешно, получава собствен сертификат.

Имайки предвид, че голяма част от процеса включва активното участие на съответния дистрибутор, неговата надеждност е изключително важен момент. Ние от ГЕД смятаме, че има някои характеристики, на които дистрибуторът е важно да отговаря, за да предостави висококачествена услуга на своите клиенти. По-долу представяме основните от тях.

Избор на подходящ дистрибутор
Ако искате да сте напълно сигурни в избора си, на първо място по важност е изборът на официален дистрибутор. Причината е в проследимостта на историята на машината и надеждността, които ще получите от официалния дистрибутор.

Освен това, при избора на подходящ доставчик на сертифициран CTP експонатор е необходимо да се обърне внимание на някои конкретни критерии, а именно:

Предоставяне на пълна услуга по инсталация и пускане в експлоатация
Въпреки че говорим за работа с машини, не можем да пропуснем човешкия фактор в процеса. От първостепенно значение при избора на дистрибутор е той да разполага с опитни специалисти, чиито обучения са извършени директно при производителя. Те ще съдействат за инсталацията на продукта и интеграцията му с други продукти и системи, за да може машината да бъде включена в производствения процес възможно най-бързо.

Наличие на оторизиран сервиз без компромиси в качеството
След като машината е била успешно инсталирана и интегрирана в работния поток, могат да възникнат въпроси от разнообразен характер, както и евентуални повреди. В такъв случай е необходимо да знаете, че разполагате с надежден партньор, който да се отзове в правилния момент.

Основните услуги, които официалният дистрибутор следва да предлага заедно с продукта, са следните:

  • възможност за въпроси и консултации, свързани с продукта и неговото приложение;
  • отстраняване на възникнали проблеми, свързани с продукта;
  • създаване на работни потоци и профили на работа;
  • обучение на персонала, включително на нови кадри, постъпили след закупуване на продукта.

Възможност за гаранционни дейности при нужда
При закупуването сертифициран термален CTP експонатор от дистрибутор, важен елемент е предлагането на гаранционни дейности при нужда за достатъчно дълъг период от време. При желание от страна на клиента е добре да съществува възможност за удължаване на гаранцията.

Не се ли чака дълго за доставка при работа с официален дистрибутор?
Отговорът на този въпрос идва заедно с извършването на самата поръчка. Сред предимствата на закупуването на сертифицирано CTP оборудване от официален дистрибутор е, че не е нужно да чакате за доставка. Причината е, че клиентът избира от набор от машини, които вече са налични. Затова и доставките се извършват в кратки срокове, а това прави възможно по-бързото им вкарване в производството.

ГЕД има осъществени множество успешни инсталации в печатници с различни размери и обеми поръчки, чието портфолио включва печат на рекламни материали, списания, вестници, книги и опаковки. Дистрибуторът разполага с обучени специалисти и предлага надежден сервиз във всяка точка на България. Всички CTP експонатори, които ГЕД предлага, са пригодени за работа с пластини с проявяване и безпроцесни пластини (без проявяване).

Ако темата за сертифицираните CTP експонатори е интересна за вас и вашия бизнес, можете да се абонирате за бюлетина на ГЕД на уебсайта на дистрибутора и да получавате редовна информация за актуални предложения.

За ГЕД
ГЕД предлага термални CTP експонатори на Kodak и има реализирани редица успешни инсталации в печатници с различни размери, занимаващи се с печат на рекламни материали, списания, вестници, книги и опаковки. Всички CTP експонатори са пригодени за работа с пластини с проявяване и безпроцесни пластини без проявяване. ГЕД разполага с обучени специалисти и предлага надежден сервиз във всяка точка на България.

За Kodak
Kodak е водещ производител на термални CTP експонатори и термални пластини за офсетов печат. С повече от 11,000 инсталации само от модела Trendsetter марката се е наложила като надеждно решение за всички печатници, които търсят спокойствие за своето производство и качествени и предвидими резултати.

Интернет портал за печатни технологии.