Какво е сертифицирано CTP и до колко надеждна е инвестицията в рециклирано оборудване

668
Какво е сертифицирано CTP и до колко надеждна е инвестицията в рециклирано оборудване

Разберете как можете да получите предимствата на новото оборудване, заплащайки цената на употребявано такова.

 

Когато иска да разшири или подобри своето производство, всяка печатница е изправена пред постоянния избор – да купува ново оборудване от водещ доставчик с всичките му предимства или да инвестира в оборудване втора ръка, с неясен произход.

В различните случаи печатниците избират различни сценарии. Те решават на какво – ново или старо оборудване, да заложат в избора си, в зависимост от това, колко е критично то за процеса, какъв риск поемат с оборудване втора ръка, до колко имат контрол над доставката на използвано оборудване, дали ще имат гаранция за качество и още редица подобни фактори.

Съществува обаче решение, което събира най-доброто от двата свята и предоставя възможност на печатниците да закупят CTP с характеристиките на нова машина, но едновременно с това и цена близка до тази на употребявана машина.

Какво е сертифицирано CTP
Сертифицирано CTP (и като цяло сертифицарана машина) е употребявано оборудване, което е било изкупено обратно от доставчика, преминало е през редица тестове и диагностики, получило е нужните обновления, промени и ъпгрейди и така се връща в параметрите на нова машина. То е специално сертифицирано от доставчика като качествено решение, което отговаря на най-високите стандарти.

Когато съществуващ клиент на Kodak реши да подмени своята конфигурация с по-голяма или по-производителна, се свързва с експертите в компанията. Когато сключва договор за новата конфигурация, Kodak изкупува старото оборудване и го връща в офиса си в Белгия.

Машината преминава през диагностика и проверка от инженерите на производителя – така стартира процесът на рециклиране на оборудването. През това време се проверяват всички компоненти на CTP-то – лазерна глава, платки, механични и други елементи.В зависимост от резултата от проверките машината се привежда в оптимално работещо състояние, като в същото време и се прави ъпгрейд, за да съответства на актуалните изисквания и стандарти за работа и комуникация с трети системи:

  • Заменят се всички консумативни части на машината
  • Сменят се всички части, които са износени или могат да бъдат износени от нормалната работа на машина
  • Заменят се всички части, за които диагностиката показва нужда от замяна
  • Цялата комуникация на машината се заменя с модерна инфраструктура, с актуален управляващ компютър на Dell
  • Лазерната глава се подменя, ако на нея има отчетени повече работни часове

Когато процесът на подобрение на машината е изцяло изпълнен, тя получава специален сертификат от Kodak. Така рециклираното оборудване е готово и може да бъде закупено и интегрирано в производство бързо и лесно.
Закупувайки сертифицирана машина вие получавате всички изброени ползи, но също така и:

  • Пълна гаранция от производителя за период от три месеца
  • Възможност за удължаване на гаранцията
  • Машина с пълна история и ясен произход
  • Работещо решение с подменени части и без скрити проблеми
  • Избор от налични машини с кратък срок на доставка

Допълнително предимство на рециклираното оборудване е неговата природосъобразност, тъй като изработката му спестява ресурси на планетата за създаването на изцяло нова машина. Така то има позитивно влияние върху устойчивото развитие на бизнеса и опазване на околната среда.
 
И не на последно място, машината се предлага с цена за сертифицирано оборудване, която е изключително атрактивна.

Пишете ни на sales@gedbg.com за да разберете повече за сертифицираното оборудване на Kodak и да получите оферта за конфигурация, която отговаря на вашите нужди.

За ГЕД
ГЕД предлага термални CTP експонатори на Kodak и има реализирани редица успешни инсталации в печатници с различни размери, занимаващи се с печат на рекламни материали, списания, вестници, книги и опаковки. Всички CTP експонатори са пригодени за работа с пластини с проявяване и безпроцесни пластини без проявяване. ГЕД разполага с обучени специалисти и предлага надежден сервиз във всяка точка на България.

За Kodak
Kodak е водещ производител на термални CTP експонатори и термални пластини за офсетов печат. С повече от 11,000 инсталации само от модела Trendsetter марката се е наложила като надеждно решение за всички печатници, които търсят спокойствие за своето производство и качествени и предвидими резултати.

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.