Контролерът KODAK NEXPRESS VII може да се конфигурира за широките нужди на пазара

1180
Контролерът KODAK NEXPRESS VII може да се конфигурира за широките нужди на пазара

Kodak продължава налагането си като лидер в решенията за контролери на управлението с въвеждането на KODAK Nexpress VII Front End със софтуера System 15.1.

KODAK NEXPRESS Digital Front End има възможност за разширяване на процесорната мощ заедно с производствените нужди. Изграден е на основата на отворени стандарти и предлага по-мащабируема и конфигурируема структура,

Съобщението е свързано с представянето на Long Sheet Delivery Unit, ново подаващо устройство, което при използването му заедно с KODAK NEXPRESS Digital Production Color Press, дава на печатарите гъвкавост да използват по-големи размери на листа, за да поддържат по-широка гама от приложения.

Кодак продължават да се разширяват технологиите базираните на платформата KODAK Nexpress, което дава възможност на доставчиците на печат да се отличават с непрестанни и иновативни печатни решения.

„Платформата NexPress наистина е следващо поколение технология, като се имат предвид ползите по отношение на качеството, производителността и гъвкавостта, която тя предоставя на доставчиците на печатни услуги“, каза Дъг Едуардс, президент на Digital Printing & Enterprise, Eastman Kodak Company. „Тези подобрения в предложенията на NexPress само ще ускорят това въздействие.“

„Последната версия DFE VII предоставя богат набор от инструменти, които дават на доставчиците на печатни услуги възможността да се възползват от нови приложения за печат и по-доброто им позициониране в пазара, който постоянно се развива и разширява“, каза Лен Кристофър, бизнес мениджър NexPress, Digital Printing & Enterprise, Eastman Kodak Company. „Този нов контролер на управлението разполага със софтуера System 15.1, предлагащ три нови режима на печат – два насочени към повторяеми приложения с голям обем като директен мейлинг и транзакционен печат, а третият е насочен към нарастващия фотографски пазар, рентабилен дигитален пазар за доставчиците на печатни услуги.“

KODAK NEXPRESS VII Front End

KODAK Nexpress VII Front End работи с всички печатни машини в рамките на платформата KODAK Nexpress Digital Production Color и е първият контролер на управлението за дигитални печатни машини в индустрията, който е сертифициран по ADOBE PDF Print Engine 3.2. Освен че предлага стабилно управление на работата, страниране и монтаж, управление на цветовете, растеризиране, обработка на растерни изображения, услуги за контрол и поддръжка.

DFE VII Front End се предлага в две конфигурации, които да са от полза за печатници с различни потребности:

– Ultra Performance: тази конфигурация е идеална за нови възможности като SmartRGB, както и приложения с много снимки и високо съдържание на променливи данни като директна поща и транзакционен печат. Конфигурацията осигурява максимално качество и производителност, с помощта на 64GB RAM, така че печатната машина никога не чака файлове, намалява грешките на JPEG компресията, като същевременно запазва фините детайли.
– High Performance: стандартният режим разполага с 32GB RAM, подходящ за поддръжка на стандартни приложения за дигитален печат.

Софтуер System 15.1

– Economy Mode (икономичен режим): уникален полутонов растер, при прилагането на който се използва значително по-малко мастило, а също и увеличаване живота на подменяемите компоненти (ORC), което го прави идеален за голям обем директна поща и транзакционни приложения.

– Ink Optimization (режим оптимизация на мастилото): осигурява по-голяма стабилност на цвета и последователност на цветовете за повторяеми работни задания с течение на времето или от машина на машина. Операциите пестят CMY (Cyan Magenta Yellow) мастилата чрез заместване с черно мастило, където е възможно.

– SmartRGB: значително подобрява тоналностите на кожата, чрез премахване на назърняването, запазвайки детайлите, необходими за фото приложения.

Подаващо устройство Long Sheet Delivery Unit

– Повишена производителност: подава листи до 355,6 х 914,4 мм, което позволява по-разнообразен набор от приложения за печат.
– По-голяма гъвкавост: чрез поддръжка на по-широка гама от размери и грамажи материали, устройството може да отвори нови възможности за приходи за печатници, които искат да изработват по-разнообразни предложения, като например писмо-бршура от 6 или 8-страници, панорамни плакати или обложки за големи книги.

При първоначалното представяне на машината KODAK NEXPRESS 2100 Digital Color през 2001, акцентът е бил върху изработването на новата печатна машина с гръбнака на офсетова такава. Както тогава и сега, философията за точен регистър и задължение на оператора да поддържа качеството и повторяемостта на печата бе обявена като модерна за индустрията.

През 2005 г. Kodak са представили модернизираната 2100 Plus. Тогава на пазара е станала достъпна концепцията при проектирането на машините на Кодак , разрешаваща честите и значителни подобрения на машината като нови функции, функционалност и подобрени консумативи.

Електрониката, по-специално контролерите на управлението (DFEs), традиционно е област, в която дигиталните печатни машини нямат същите предимства като офсетовите машини. Докато по-стара офсетова печатна машина може да се поддържа производството в продължение на десетилетия, то дигиталните устройства често остаряват, що се отнася до вградената електроника, тъй като в нови машини от производителите се предлагат по-усъвършенствани варианти.

С печатните машини NEXPRESS, Kodak направи усилия да се промени този подход с непрекъснато усъвършенстване и с наличието на стабилна, патентована електроника на контролерите на управлението за машините. В подкрепа на това начинание, Kodak въведе конфигурациите KODAK NEXPRESS VII Front End High Performance и Ultra Performance – най-новите контролери за платформата KODAK NEXPESS.

Интернет портал за печатни технологии.