Нови CtP системи от Kodak

1637

Обявиха излизането на две нови термални CtP системи Achieve T400 и T800, насочени към европейския пазар.

Kodak Achieve T400 и T800

Американската корпорация Kodak обяви за излизането на пазара на нови термални CtP системи Achieve T400 и T800.

Двете устройства работят с вече утвърдени технологически решения, използвани преди в системите Trendsetter. Те позволяват експониране със скорост до 28 пластини за час. Максималната резолюция на Ctp системите е 2400 dpi. Двете машини са оборудвани с новите термоглави TH5, които отговарят за високото качество на крайният продукт и стабилност по време на експонацията. Achieve T400 и T800 са полуавтоматизирани системи. Те спестяват до 40%  повече електрическа енергия, в сравнение с устройствата Kodak Trendsetter Q800 Platesetter.

По думите на представителите на Kodak, новите CtP системи са създадени специално за по-малките европейските печатници, които са принудени да работят в сложна икономическа обстановка и се нуждаят от качествени, но не много скъпи решения.

„По-големите и по-стабилни икономически, полиграфически предприятия отдавна вече се възползват от предимството на тази технология, докато по-малките предприятия търпеливо чакат излизането на машина в техният ценови обсег, която да им предостави същото качество“, коментира Olivier Claude, генерален директор и вицепрезидент в Kodak за EAMER (European, African, and Middle Eastern Region).

Източник: whattheythink.com
Преведе: Радина Дойнова
 

Вижте обзор на наскоро завършилия семинар на Kodak в Сандански, на тема „Пластини“. CTP технологията е достигнала своя апогей.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.