Ново поколение производствени мастиленоструйни системи Prosper 6000 от Kodak

1199
Ново поколение производствени мастиленоструйни системи Prosper 6000 от Kodak

Печатните машини Kodak Prosper 6000 имат нововъведения в транспорта, сушенето и печата, съчетани с усъвършенствана система за управление на пресите.

Prosper 6000 от Kodak

 

Според производителя Kodak Prosper 6000 са напълно нови продукти, които предлагат висока надеждност, висока скорост на печат и гъвкавост по отношение на приложенията. Подобренията ще осигурят нови предимства на потребителите в областта на производството на книги, рекламни материали и вестници, както и на доставчиците на печатни услуги, базирани на данни като директна поща и печат на сметки и извлечения.

Системите Prosper 6000 са управлявани от усъвършенствана интелигентна система за печат (IPS). Тя непрекъснато следи, оценява и настройва процедурите, за да постигне печат с изключително качество. Благодарение на тази система печатните машини от сериите Prosper 6000 могат да следят и коригират в реално време регистъра на цветовете. Машините от серията 6000 използват новоформулираните мастила на Kodak, базирани на нанотехнология и предлагат качество на печат, конкурентно на офсетовото върху широка гама от хартии с или без хромово покритие.

Серията Prosper 6000 включва два модела. Печатната машина 6000С е идеална за печат на рекламни материали, които изискват нанасяне на големи количества мастило. Prosper 6000P е предназначена за издателска дейност, като печат на книги и вестници, които обикновено използват хартии с нисък грамаж и ниско до средно намастиляване.

И двете системи Prosper 6000 печатат със скорост до 300 м в минута на матови и офсетови хартии. Месечното им натоварване е до 90 милиона страници A4. Това е два и половина пъти по-бързо от Prosper 5000XLi. Подобрените възможности за сушене позволяват гланцова хартия с висок грамаж да се печата със скорост 200 метра в минута на Prosper 6000C.

“Днес печатниците имат нужда от инструменти, които им позволяват бързо да отговарят на нуждите на клиентите си, както и на нуждите на бизнеса си. От производителите на книги до специалистите в областта на рекламните материали и печата на вестници, бъдещето на индустрията се върти около цифровите решения,“ каза Doug Edwards, президент на дигиталния печат в Kodak. „Prosper 6000 Presses осигурява най-високата производителност в индустрията, съчетана с качество близко до 200 линии на инч и така позволява на потребителите да имат увеличена гъвкавост и да реагират по-добре на нуждите на клиентите си.“      

Освен висока производителност и качество на печат, според Kodak новите системи осигуряват и ниска цена на отпечатък.

Източник: пресинформация на Kodak
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.