Нов изпълнителен директор на Kodak

1148
Нов изпълнителен директор на Kodak

Компанията обяви назначаването на Jeff Clarke за изпълнителен директор.

Опитът на Clarke включва технологии, корпоративни финанси и бизнес продажби. Предишната му длъжност е била в частната инвеститорска компания Augusta Columbia Capital, където е бил управляващ партньор и съосновател. Бил е финансов директор на Compaq преди сливането на компанията с HP. След него е станал изпълнителен вицепрезидент за глобалните операции на HP. Работил е там от 2002 до 2003.

 

Jeff Clarke изпълнителен директор Kodak

Председателя на борда на директорите на Kodak James Continenza коментира, че уменията и опита в бизнеса на Clarke са го направили идеалният кандидат за работата: „Съчетанието му от умения и опит в технологията, финансите, операциите и международния бизнес са точно качествата, които търсехме в следващия лидер на Kodak.“

Във видеообръщение към служителите, Clarke каза, че ще проведе световна обиколка през идващите месеци, за да оцени сегашното състояние на Kodak. „Планирам да пътувам и да срещна много от вас по време на детайлните оценки на дейността ни, маркетинга и продажбите ни“, заяви той.

„Ще вземем решенията си на основа на тази информация и това, което научим от клиентите си.“ Clarke описа стила си на управление като „открит, отговорен и базиран на сътрудничеството“. Бившият изпълнителен директор Antonio Perez заема позицията на специален съветник на борда на компанията.

Според споразумение, подписано преди излизането на Kodak от защитата на глава 11 през септември 2013, Perez ще продължи да е служител на компанията през оставащите 12 месеца от договора си. След това през още две години ще получава по един милион долара годишно, за да не работи за конкурентна компания.

Базовата заплата на Clarke от един милион долара годишно е с 9% по-ниска от тази на Perez, която беше 1,1 милиона долара. Тази сума може да се удвои, в случай, че поставените цели бъда изпълнени.  Kodak предсказа очаквани печалби за 2014 преди удържането на данъците от 200 милиона долара. Очакваните продажби са на стойност 2,6 милиарда долара.

Clarke получи още 4 милиона в акции на Kodak.  В деня на назначаването акциите на компанията паднаха с 3 цента до 27,20 долара.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.