Обемен печат от Кодак

3407

Съчетанието на Dimensional Coating Solution и Kodak Nexpress Dimensional Clear Dry Ink създават обемен ефект на печата, който може да допринесе за създаването на по-ефектни и привлекателни изделия в съвременните конкурентни условия.

Опцията за обемен печат (Dimensional Printing) е налична като част от петата секция на Kodak Nexpress. Тя дава на възможност текст и изображения да получат триизмерен ефект, който може да подобри разпознаваемостта им на преситеният пазар. Резултатът е печатно изделие, където изображенията могат да имат печат, който придава релеф на повърхностите на предметите, включени в изображението. Например, картинката на портокал може при докосване да създава усещане за кората на истински портокал.

“Потребителите винаги търсят нещо, което да им помогне да създадат уникален продукт и да се откроят от конкуренцията си, а в света на цифровия печат това е по-важно от всякога.,” каза Kevin Joyce, продажби и маркетинг, в отдела за цифрови печатни решения на Kodak Graphic Communications Group. “Вече сме виждали няколко ефектни проекта. Възможностите са почти неизчерпаеми и ще променят начина, по който потребителите гледат на традиционният печат.”
Обемният печат започва когато потребителят зареди Kodak Nexpress Dimensional Clear Dry Ink в петата секция на машината. Тя създава прозрачен релефен слой върху елементите на страницата, който може да се използва, за да подсили въздействието на графични елементи, текст или пълноцветни изображения. Това става по време на печата и така производителността на пресата се запазва, докато тя създава ефектен резултат.
Технологията Dimensional Printing може да се настройва да създава различни височини на слоя, така че потребителите могат по-точно да имитират усещането от структурата на специфични обекти. Наред с това, технологията може да се приложи и върху лист, на който няма печат.

Релефни текстове и графични елементи могат да бъдат подходящо допълнение за различни типове изделия: фотоалбуми, календари, поздравителни картички, покани, визитни картички, сертификати. Както всички решения от петата печатна секция на Nexpress, Dimensional Printing създава отпечатъци, които могат да се рециклират. Dimensional Printing вече е налична за доставка в световен мащаб.

На снимката: Kodak Nexpress 2100 Plus

Източник: graphics.kodak.com

Интернет портал за печатни технологии.