Печатна система на Kodak с 3D ефекти спечели награда

2245

Kodak спечели златни медали на PIF в Полша. Един от тях е за системата за обемен печат за Nexpress за създаване на продукти с триизмерен ефект.

Технологията за обемен печат за Nexpress Dimensional Printing  е предназначена да отвори нови възможности за производителите на печатни продукти. Те могат да създават триизмерни ефекти на текст и изображения. Системата осъществява цифровия печат и създаването на триизмерни ефекти с едно преминаване през пресата.

Системата включва възможност за печат на персонализирана информация. Тъй като процесът е интегриран, продуктивността по време на създаване на визуалните ефекти не намалява.

Вторият медал за Kodak е за цифровата термална пластина за офсетов печат – Electra XD. Според Kodak термалната пластина Electra XD осигурява стабилност по време на подготовката за печат и печата. Употребата й гарантира съхраняване на разделителната способност, висока тиражоустойчивост и стабилност на цветовете по време на целият тираж. С постоянното си качество на възпроизвеждане, Electra XD също така намалява времето за подготовка и намалява нуждата от ръчна настройка при печат.

Andreas Nielen-Haberl, продуктов мениджър на Kodak Graphic Communications Group за Европа, Африка и Близкия каза: “В сегашната ситуация, печатниците разчитат на технологичните си партньори за доставка на нови системи, с чиято помощ да разширят възможностите си и услугите, които предлагат”.

Източник: printingtalk.com

превод: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.