Следващо поколение решения от Kodak под мотото „Digital Your Way“

1295

Kodak представи следващото поколение на решенията си за цифров печат на Hunkeler Innovationdays 2013, в Люцерн, Швейцария.

KODAK PROSPER S5
На снимката: система KODAK PROSPER S5

KODAK PROSPER 5000XLi е последното допълнение, базирано на успешната платформа KODAK PROSPER, чрез която до момента са отпечатани 30 милиарда страници. Новата система включва новата интелигентна система за печат на Kodak (IPS). Тя разполага с голям брой камери, които наблюдават качеството на печат и автоматично правят нужните корекции. IPS позволява на системата и да се обучава и да изчислява нужните настройки за постигане на по-високо качество на печат и производителност.

След другите важни характеристики на машината са постоянният размер на растерните точки, прецизното им позициониране, мастилата с наночастици, технология за по-добро възпроизвеждане на текст, подобрена транспортна система и цветова гама, която е с 30% по-широка от тази на офсетовия печат. „Това е най-бързата и точна система за печат на пазара“, каза Will Mansfield, директор на маркетинга на мастиленоструйните решения за печат на Kodak.

Цифровите производствени системи NEXPRESS също предлагат интересни нови възможности. Kodak показаха турбо режим за печат за NEXPRESS, който все още не се предлага на пазара. Той съчетава висококачествен цветен печат със скорост на печат до 166 страници A4 в минута. Това е съчетано и с възможност за печат на по-дълги листове, което позволява на печатниците да изпълняват поръчки за нови типове продукти.

Посетителите ще мога да видят и демонстрация на възможностите на петата печатна секция на KODAK NEXPRESS, която дава възможност за печат на допълнителни цветове, злато и перлени нюанси, висококачествено лакиране, поставяне на воден знак, с едно преминаване през машината.

Друго интересно решение е системата за хибриден печат KODAK PROSPER S5, която добавя възможност за печат на персонализирана информация към офсетови печатни машини.

Системата предлага пълноцветен печат, скорост от 152 метра в минута, високо качество на отпечатъка и прави хибридния печат по-достъпен. Сериите PROSPER S бяха представени през 2009 и традиционно се интегрират в ролни офсетови преси. Днес голям брой собственици на листови печатни машини използват системи от тези серии, за да се сдобият с потребителски решения за персонализация.

Източник: graphics.kodak.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.