CTP оборудване за офсетов печат

875
CTP оборудване за офсетов печат

Ако смятате, че експонацията на пластини е важен процес и от него зависи качеството, но в същото време искате това да не бъде нещо, което да отнема половината от времето ви, то термалната експонация със CTP Kodak може да се окаже правилното решение за вашите нужди. Вижте предложението на ГЕД.

CTP оборудване за офсетов печат

 

Експонацията на пластини е процес, който съществува от десетки години и като цяло е стандартизиран до такава степен, че вече е станал нещо, което правим между другото и не му обръщаме много внимание. Повечето технологии са постигнали своя максимум, има много доставчици за всичко и вече дори не се замисляме да сравним техническите параметри на различните предложения.

Напоследък обаче се появяват клиенти, които започват да искат печат по международен стандарт, изискват резултати с определено deltaE. Някои по-големи марки даже вече изискват печат в определени граници на deltaH. Очакванията за повторяемост на качеството на печат и цветопредаването се увеличават и вече не са само екстра, която предлагат най-напредничавите, а стандарт, който клиентите очакват.

В този динамичен свят на търсене и предлагане, вече се открояват различните технологии и предимствата, която носи всяка от тях. Термалната технология ви дава стабилност и повторяемост, SquareSpot ви дава възможност да използвате хибридни и стохастични растери, които да подобрите качеството и да намалите разхода на мастило, безпроцесната технология премахва цял един етап и всички свързани с него разходи.

И още повече, че всички тези оптимизации и подобрения са достъпни за всички печатници и не изискват професионална подготовка. Даже напротив, процесите стават толкова лесни и стандартизирани, че липсата на вариации води до намаляване на нуждата от специфично знание за изработката на пластини.

Защо да изберете СТР експонатор за вашето производство?

Ако целта на вашата печатница е да намира нови клиенти и да задържа съществуващите с надеждно качество и постоянство на изработената продукция, експонаторите с термални пластини на Kodak могат да ви предоставят всичко необходимо.

 • Много лесни за използване
 • Бързо и лесно се интегрират в различни процеси на работа
 • Изключително удобни за поддръжка, без нужда от чести калибрации и тестове
 • Постоянство в качеството на експонация при смяна на околните условия, качеството на материалите и други фактори
 • Инвестиция с много висока добавена стойност, доказан вторичен пазар и надеждност за работа години наред

От една страна машините са изключително лесни за използване и доставят максимални ползи на всяка фирма, без да изискват специални умения или дейности. В същото време прецизността на технологията и патентованите решения позволяват на печатниците, които искат да навлязат по-дълбоко в управлението и стандартизацията на печата, да го направят лесно и надеждно.

Можете да направите инвестицията по-лесна с европейска програма

Всички печатни машини, които предлагаме могат да бъдат закупени по европейска програма. Програмата за технологична модернизация е отворена до края на май 2019 и набира проектни предложения.

Вижте повече за самата програма и получете безплатна и неангажираща оценка на вашата фирма наспециално създадения от нас сайт.

Разнообразие от CTP експонатори

В портфолиото ни ще намерите голям избор от CTP експонатори:

 • За термални офсетови пластини с проявяване и без проявяване (безпроцесни, директни)
 • За различни размери на пластини, от 4- до 48- и повече странични машини
 • Голям избор от възможности за автоматизация и скорости на експонация

 

Разнообразие от CTP експонатори

 

Стабилност и добавена стойност

Всички машини са създадени с обща визия за добавената стойност, която печатниците, използващи CTP на Kodak да могат да предоставят:

 • Възможност за използване на различни растери – Kodak има разработени множество специфични растери, които дават възможност за постигане на плавни преливки и високо качество на печат.
 • Възможност за отдалечен достъп – чрез който могат да се правят тестове, диагностики, да се отстраняват някои проблеми, както и да се променят някои настройки от разстояние. Това спестява изключително много производствено време и допълнителни разходи.
 • Непрекъсната работа без нужда от калибрации и настройки – могат да експонират със стохастичен растер без нужда от предварителна калибрация.
 • Лесен за използване от оператор – всички CTP на Kodak са създадени, за да бъде лесен за използване без нужда от специфични знания и подготовка на операторите

ГЕД има възможност да предложи всички CTP машини както с многофункционален RIP, така и с цялостен работен поток с много модули, позволяващи ви да управлявате приемането и проверката на файловете, тяхната обработка, комуникация с клиентите и много повече.

За кого са подходящи СТР експонаторите?

Машините са създадени и подходящи за:

 • Печатници, които в момента поръчват пластини във външни студия и които искат да приемат вътрешно изработката на пластини, позволявайки им да бъдат по-оперативни и да намалят своите разходи
 • Печатници, които търсят надеждна и качествена експонация и имат нужда да управляват цялостно печатния процес
 • Натоварени печатници изискващи стабилно оборудване, за което не са нужни постоянна поддръжка и калибрация

Ако поръчвате пластини при външен доставчик, можете да се възползвате от множеството предимства, притежавайки собствена CTP система:

 • Оборудване, което не изисква специална подготовка или обучение и което можете да започнете да използвате още от първия ден
 • Директните спестявания често са достатъчни да изплатят инвестицията в обозрим срок
 • Възможността за работа с безпроцесни пластини намалява инвестицията значително като премахва нуждата от проявителна машина и всички свързани оперативни разходи, като химия, ток, вода и поддръжка

Набор от предимства

Термалната технология има редица предимства пред други технологии като UV или конвенционалната експонация.

 • Стабилност по време на печат – Термалната технология е много по-стабилна по време на печат и влиза в тираж много по-бързо намалявайки разходите за макулатури и разходите за мастило по време на печат.
 • Стабилност на точката – Термалните пластини създават стабилни и добре оформени точки, които ви позволяват да печатате с предвидимо и постоянно качество.
 • Намалени разходи и време с безпроцесни пластини – Премахването на редица процеси, особено при използването на безпроцесни пластини спестява изключително много разходи и вариация по време на работа.

Kodak Achieve – уникално и достъпно CTP за фирми, които стартират собствено звено за експонация
Achieve е изключително популярна система в Европа и купува предимно от бързорастящи печатници, с нужда от качествена и надеждна експонация и запазване на темпото си на растеж.

 

Kodak Achieve

 

Думата Achieve означава “постигам, реализирам”, което е водещо за серията, позволяваща осъществяването на превъзходни резултати за пластините.

За кого е подходящ Achieve?
Achieve е достъпен експонатор с термална глава, разработена от Kodak. Той е изключително подходящ за печатници, които:

 • Нямат предишен опит с експонацията на термални пластини и до момента са използвали външен подизпълнител
 • Имат опит с работата с конвенционални пластини с филм или с виолетова технология на експонация

Ключови елементи на Kodak Achieve:

 • GLV лазерна глава с високо качество на експонация – въпреки, че не използва SquareSpot глава, GLV технологията на Achieve е много по-напреднала и добра от стандартните гаусови лазери, използвани в конкурентни термални системи. Тя е създадена с идеята да може да се поддържа почти изцяло от оператор, има нисък разход на енергия и не изисква специални условия за работа.
 • Вградена система за температурна компенсация – измерва температурата на пластината, с която работи, и компенсира съответно свиването й, ако е студена или разтягането й, ако е топла. Благодарение на тази опция не е нужно пластините да бъдат предварително темперирани, което спестява логистика и гарантира пасер на цветовете дори при пластини, експонирани по различно време. Също дава възможност да се повтори експонация на само една пластина от вече наличен комплект, без да има опасения за проблеми с регистрацията.
 • Вградена система за геометрична компенсация – Kodak Achieve може да компенсира до определена степен геометрични неточности, които са нормален резултат от производството на пластини, както и на ръчното подаване на пластини в експонатора.
 • Възможност за ъпгрейд на място към Kodak Trendsetter със SquareSpot глава – В случай, че бизнесът ви се промени и искате да се възползвате от експонатора с едни от най-добрите параметри на пазара, имате възможност да направите ъпгрейд на Achieve до Trendsetter на място, без да купувате нова машина.

Kodak Trendsetter – флагманът на CTP портфолиото с патентована SquareSpot технология
Trendsetter дава на печатниците всичко необходимо за качествена експонация. Машината позволява и много прецизен контрол на качеството, изграждане на вътрешнофирмени стандарти и работа със специални растери за повишаване на качеството и намаляване на разхода на мастило.

 

Trendsetter

 

Името Trendsetter означава “този, който налага тенденциите”, а машината със SquareSpot технология наистина се е превърнала в нещо като еталон за бранша.

За кого е подходящ Trendsetter?
Всички средни и големи печатници, независимо дали имат предишен опит със собствена експонация . Системата е лесна и достъпна за работа с пластини, позволявайки на операторите да вършат други дейности, без се налага постоянна поддръжка на експонатора.

Наличен във всички размери от 4 страници до много голям формат (VLF). Има възможност за автоматично подаване на пластини от един или няколко размера, автоматично извеждане, дупчене на пластините в линия и други.

Предимство на SquareSpot технологията

Trendsetter работи с патентованата SquareSpot глава, която може да експонира правилно оформени квадратни печатни точки със стабилен ръб. Точките запазват своята стабилност по време на печат и правят пластините много по-устойчиви на агресивни мастила и медии.

SquareSpot главите имат оптична резолюция от близо 9,600 dpi и правят машините изключително подходящи за експонация на пластини за пълноцветен печат и работа с AM, FM и стохастични растери.

Ключови елементи на Тrendsetter
Освен всички изброени технологии, които има Achieve, Trendsetter разполага също така с:

 • Автоматичен фокус – запазва качеството на експонация и големината на растерната точка, дори при пластини, които са запрашени или имат малки вдлъбнатини, причинени от транспорт,
 • Работа със стохастичен растер без калибрации – надеждността и повторяемостта на експонацията на Trendsetter е толкова голяма, че можете спокойно да експонирате стохастични растери, без да трябва специално да калибрирате машината преди това.
 • Ъпгрейд на скоростта и размера на място – ако закупите малък експонатор, можете да го ъпгрейднете по размер на място, без да трябва да купувате нова машина. Също така можете да увеличите скоростта на експонация само с един лиценз също без да инвестирате в нова машина или сложни ъпгрейди.

Kodak Trendsetter може да автоматизира изключително лесно с автоматично подаване, извеждане, дупчене на пластините и други.

Kodak Magnus – магьосникът в автоматизацията на големи обеми пластини за експонация

Kodak Magnus също използва технологията SquareSpot но неговият основен фокус е изцяло автоматизираната експонация. Тя се прилага за голям обем пластини от различни размери.

 

Kodak Magnus

Magnus означава “голям, велик” и това е най-точното определение за тази серия експонатори.

Машината има възможност за вградено дупчене на пластините, подаване на пластини директно от палета с автоматично премахване на разделителната хартия и автоматична работа с различни размери платини.

За кого е подходяща Magnus?
Машината е подходяща за всички средни и големи печатници, с голяма натовареност, които искат да автоматизират процеса по експонация на пластини от началото до края.

Машината има всички опции, които има Trendsetter, но се предлага само във вариант за 8 страници и много голям формат (VLF).

Вижте всички термални експонатори, които предлагаме тук >

Намалете разходите и подобрете възвращаемостта , като спестите от проявителна машина

В световен мащаб една трета от целия обем пластини, които Kodak продава вече са безпроцесни. Това число непрекъснато нараства, като тенденцията за компанията в бъдеще е делът на безпроцесни пластини да достигне до 80% от обема. Само в България вече няколко клиенти преминаха изцяло на безпроцесни пластини и пестят от разходи и подобрено качество всеки ден.

Някои печатници у нас все още се притесняват от безпроцесната технология, особено поради факта, че доставчици, които нямат такива пластини създават неправилно впечатление за тях. Ето защо е важно да се запознаете с преимуществата на тази нова технология.

Някои предимства на безпроцесните пластини
Пластините имат подобрена работа при печат на ултракъси, къси и средни тиражи. Също така имат подобрена работа с конвенционални и UV мастила. Използването им премахва цяло едно звено – проявителната машина от цялостния работен процес на печатницата.

Всички машини на Kodak могат да работят с процесни и безпроцесни пластини без никакви допълнителни инвестиции. По този начин можете да спестите изцяло инвестицията в проявителна машина и всичките разходи на време и пари, свързани с нейната поддръжка, почистване и работа. Оперативните разходи за химия, вода, ток, смяна на валове и четки и по-сериозни ремонти могат да натоварят значително производството.

Липсата на проявител, който старее, замърсява се с времето и променя своите свойства всъщност има страхотно положително влияние върху качеството, защото вие получавате постоянно и консистентно това, което очаквате.

Научете повече за предимствата на безпроцесната технология >

Собствен сервиз от сертифицирани професионалисти

ГЕД разполага със собствен екип от обучени и опитни професионалисти, които съдействат на нашите клиенти с:

 • Цялостно обучение и настройки на системата при инсталация и началните месеци на работа с оборудването
 • Гаранционна и извънгаранционна поддръжка на цялото оборудване с различни и гъвкави условия
 • Обучение и помощ по време на работа, наемане на нови служители и други
 • Консултации, прехвърляне на добри практики и знания натрупани през годините

Наличието на постоянен и надежден екип е от изключителна важност и дава спокойствие на нашите клиенти, че техният производствен процес е защитен до максимална степен от непредвиден престой.

Опит, натрупан с години и валидиран от пазара

Както в началото на своя път, така и днес ГЕД предлага на пазара в България продуктови решения на ръба на иновацията, създадени от водещи производители. Експонаторите нa Kodak са международно утвърден продукт. Те са се наложили в печатната индустрия като надеждно решение, на което може да се разчита и това е най-добрата обратна връзка за тяхното качество. В световен мащаб експонаторите имат близо 15,000 инсталации, което е страхотно потвърждение за техните качества.

С екипа на ГЕД имаме удоволствието да работим с български печатници от различни размери и в различни пазари и с времето сме изградили добър опит и практики, които предаваме постоянно на нашите клиенти. Отдадени сме на работата с всеки един клиент и партньор и гордо поставяме името си зад всеки свой реализиран проект.

Интернет портал за печатни технологии.