CTP-та на Кодак увеличават производителността при печата на вестници

1792
Spread the love

La Voz de Galicia в Белгия е удвоила производството на пластини, след инсталирането на три CTP експонатора Kodak Generation News, като част от цялостното обновяване на машинния парк.Във фирмата се печатат един от най-четените ежедневници с тираж до 160 000 броя.
Управленският екип а фирмата решава да направи първата стъпка към модернизиранетона печатната база, като замени своите четири CTP, които са със зелени ивиолетови лазери, с тези на Кодак.

Тази стъпка подготвя следващия ход, а именно смяна на двете ролни KBA сдве ролни машини Man Roland. Това ще позволи на La Voz de Galicia даувеличи обема на сегашната си продукция от 32 цветни страници на 96цветни страници на всяка от машините.

Техническият директор на La Voz de Galicia, Хосе Анхел Кабезон, споделяче фирмата се е спряла на термалната CTP технология, понеже процесът епо-стабилен и не толкова сложен в сравнение с CTP с виолетов лазер.

„Със системите на Кодак, качеството на експониране епо-добро, процесът е по-надежден с експониращата технология Squarespot,производството е по-безопасно и се намалява количеството наизползваните химикали.”

От Кодак твърдят, че експонаторите Generation News, ще увеличатпроизводството на пластини в La Voz de Galicia  от 4500 на 9000 на седмица,както и че ще постигнат печат в по-голямо цветово пространство.

inline_733_https://printguide.info/images/15_kodak.jpg

La Voz de Galicia използват Thermalnews Gold пластини с новите моделиCTP. С тях може дори да се използва Staccato растер. В резултат на товаекспонирането е много по-стабилно и предвидимо, което дава отличенрезултат при печат на изданията.

Текста написа: Иван Иванов
Източник: printingtalk.com

Реклама:
Обяви за печатни машини, полиграфическо оборудване, принтери, мастила,хартии и картони, консумативи,машини втора употреба др. – Printstock.info

Биографична информация