Kodak добави нови възможности към CTP системата Magnus 800

1523

Компанията увеличи с 27% производителността на CTP експонатора си с формат 700х1000 Magnus 800, представи нов режим за пестене на енергия и други новости в устройството.

Magnus 800 е система, предназначена за средни и големи печатници. Kodak обяви, че производителността на машината е увеличена с 27%, добавена е поддръжка на Windows 7, гигабитова връзка към решението за управление на работния процес Prinergy. Възможностите за отдалечена поддръжка са разширени, като вече машината може да се включва и изключва дистанционно, дизайнът също е нов и я прави още по-лесна за употреба. Според Kodak продажбите по време на Drupa на Magnus 800 и други CTP системи, както и консумативи за тях далеч са надхвърлили очакваните.

Най-важните характеристики на Magnus 800 включват автоматичната система за зареждане на Kodak (APL), която според производителя е единствената в индустрията. Забележителна е и технологията Squarespot, която позволява разделителна способност до 10 000 точки на инч.

Rich Rindo, маркетинг мениджър на графичните решения на Kodak, каза: „Kodak е единственият доставчик, който произвежда цели CTP системи и притежава цялата технология, включително експониращото устройство, пластините и работния процес. Ние продължаваме да инвестираме в продуктите и технологиите си, за да задоволим променящите се нужди на потребителите си.“

„С новите си възможности, експонаторът Magnus 800 Platesetter става още по-мощен инструмент за производство на пластини. Когато се съчета е с новите пластини Kodak Sonora XP, които не използват химически разтвор за проявяването си, потребителите получават надеждно, висококачествено, екологично решение, чрез което да развият бизнеса си.“

Magnus 800

Източник: graphics.kodak.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.