Kodak е на лов за израелски технологични компании

1749
Kodak е на лов за израелски технологични компании

Изпълнитеният директор на Kodak Jeff Clarke е бил на лов за присъединяване на високотехнологични компании в Израел, според информация на уважавания израелски вестник Хаарец.

Jeff Clarke

На снимката: Jeff Clarke

Вестникът интервюирал Clarke докато бил на посещение в центъра за разработки и развитие на Kodak в Петах Тиква в края на миналата година. Съоръжението е основен център за софтуерно развитие на групата. Според изданието изпълнителният директор р „ловувал за микродигитален печат и други нови технологии,“ които „ще дадат втори живот на Kodak“.

Израел е известен с големия брой стартиращи технологични компании. Clarke е казал пред Хаарец, че се е срещнал с над 10 компании по време на посещението си, включително такива, които се занимават със софтуер, мастиленоструен печат, мастила , 3D печат и изследване на материалите.

„Тук съм, за да търся компании, които можем да използваме, за да направим Kodak по-голяма компания,“ коментира Clarke. Clarke наложи нова бизнес структура в началото на годината и Kodak наскоро преименува дейността си за функционален печат, която включва печат, чувствителен на докосване, както и „ микро 3D печат „. Израел е родно място на много ключови производители на оборудване за печат и софтуер през годините, сред които са Scitex, Indigo и Creo.

Най-забележимата новоснована израелска компания в индустрията е Landa Digital Printing, създадена от основателя на Indigo Бени Ланда.
Можете да видите пълната статия в Хаарец тук (на английски).

Източник: haaretz.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.