Kodak инсталираха петнадесетхилядната си CTP система в печатница в Китай

1911

Клиентите са инсталирали цялостни решения за управление на работния процес от Kodak, CTP, и решение за цифров печат.

Wuhan JinGang е най-голямата печатна компания в провинция Хубей, Китай, която наскоро инсталира KODAK TRENDSETTER 800. Той се превърна в значимо събитие за Kodak, тъй като това е петнадесетхиляднaта инсталация на CTP устройство от компанията до момента.

Kodak беше първата компания, която наложи термалната CTP технология на пазара през 1995, и оттогава продължи да разработва нови технологии, които да направят тези устройства по-бързи, по-автоматизирани и по-надеждни. Термалните CTP устройства позволяват на печатниците да експонират пластини, готови за инсталиране на пресата директно от файлове. Термалната технология позволява печат с високо качество. Wuhan JinGang са инсталираха TRENDSETTER 800, екипирана със система за автоматично зареждане. Той е термална пълноформатна CTP система с производителност 34 пластини в час, която предлага отлично качество на изображението, стабилност и максимална ефективност чрез усъвършенствана автоматизация.

Kodak, CTP

Освен това, Wuhan JinGang са сключили договор за покупка на термални пластини Kodak, система за управление на работния процес Kodak PRINERGY CONNECT, мастиленоструйна система за цветни проби Kodak MATCHPRINT и Konica-Minolta BizHub PRESS C6000, цифрова машина за средно натоварване, продавана от Kodak.

През последните пет години, Wuhan JinGang са имали най-големия пазарен дял в Hubei и се надяват да продължат да повишават качеството на отпечатъка на своите книги, плакати и други печатни материали чрез използване на решения на Kodak. Компанията е купила първото си CTP устройство Kodak, експонатор KODAK TRENDSETTER 800, с решение за управление на работния процес PRINERGY CONNECT, през 2009.

Wuhan JinGang наскоро избраха да спрат употребата на конкурентни продукти и да използват изключително CTP продукти на Kodak.
„Компанията ни избра Kodak, заради способността им да предложат цялостно, интегрирано решение за CTP, управление на цветовете, проби и цифров печат.”, каза Wu Shaoguo, управител на Wuhan JinGang. „Подобрихме автоматизацията и ефективността си, което означава, че изпълняваме поръчките си по-бързо и с по-високо качество на печата. Благодарение на тези продукти успяхме да отговорим на нарастващото търсене на пазара.”

Много печатници в развиващите се пазари тепърва прехвърлят производството си към CTP системи, докато развитите пазари подменят остаряващото си оборудване, за да станат по-конкурентоспособни.

„Инсталацията в Wuhan JinGang е голямо постижение за Kodak и очакваме ръст, както при CTP, така и при дигиталния печат в Китай”, отбеляза Richard Chang, директор по продажбите на решения за предпечатна подготовка и управление на работния процес за Китай, Kodak.
Kodak е глобален консултант и доставчик на интегрирани услуги, които помагат на компаниите да трансформират и оптимизират бизнеса си. Чрез мрежа от професионалисти в областта на обслужването в над 120 страни, Kodak осигуряват технически, професионални, консултантски и управленски услуги, за да позволят на клиентите си да се съсредоточат върху разширяване на бизнеса си, увеличаване на продуктивността и по-ефективно управление на рисковете. Всички продукти на Kodak са поддържани от KODAK Service and Support. За да научите повече, посетете graphics.kodak.com.

За Kodak
Като водеща иновативна компания в света, Kodak помага на потребителите, компаниите и професионалистите в графичната област да използват силата на изображенията, информацията и печата, за да обогатят живота си. В графичната индустрия, Kodak обслужва клиенти в областта на печата, издателската дейност, производството на опаковки и търговски предприятия с интелигентни решения, които осигуряват предимство пред конкуренцията и по-голяма възвръщаемост на инвестицията.
Kodak помага на потребителите да пригодят, трансформират и разширят бизнеса си. Чрез изчерпателно портфолио от продукти и решения, интелигентна автоматизация и специализирани услуги, Kodak доставят на клиенти в традиционната, хибридна и цифрова работна среда най-големия избор софтуерни решения, производствени системи и услуги за създаване и управление на производството на разнообразна продукция с висока производителност и ценова ефективност.

Източник: ГЕД ООД
Превод: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.