Kodak и Manroland сключиха сделка за партньорство

1371
Kodak и Manroland сключиха сделка за партньорство

Manroland Web Systems станаха първият глобален оторизиран дистрибутор на мастиленоструйните глави Prosper на Kodak за вестникарската индустрия.

Kodak и Manroland

 

Eric Owen, Сделката включва системите за S20 и S30, които добавят възможности за персонализация към офсетовите печатни системи и дават „истинско преимущество на клиентите“, казавицепрезидент по глобалните продажби и бизнесразвитието в поделението на Kodak за цифров печат. Той изтъкна, технологиите и инженерната компетентност на Manroland ще са от полза за успешното интегриране на комплексни системи за печат.

Manroland Web Systems вече има двама значими клиенти с големи хибридни инсталации, в които мастиленоструйни глави на Kodak са били добавени към съществуващи печатни системи. Axel Springer в Германия има 30 печатащи глави Prosper S30, инсталирани на различни местоположения. Британската компания Newsprinters има 22 мастиленоструйни глави от Kodak, също разположени на различни места.

Newsprinters в момента използва системата, за да печата кодове за бонус пакета за абонатите на Sun+, докато Axel Springer използва своята за печат на кодове и различни игри. Други потенциални приложения включват печат на местни новини, персонализирана реклама и регионални предложения.

Главите S30 предлагат ширина на печат от 106 мм и скорост до 900 метра в минута. Вицепрезидентът за технологиите и реализирането на проекти на Manroland Web Systems Dieter Betzmeier каза: „Тази сделка ни позволява да създадем нови възможности за печата на вестници, както и за други пазари, на които участваме.“

Peter Schulmeister, продуктов мениджър на Manroland Web Systems, добави: „Това е глобално партньорство, затова сега можем да предложим такива системи навсякъде по света, от един източник.Ние сме експерти в транспорта на хартията. Интеграцията може да бъде много проста или изключително сложна в зависимост от транспортния механизъм. Ние можем да се съобразим и с други аспекти, например възможност за бекъп.“

На снимката: Печат с променлива информация в таблоида Bild, отпечатан в Axel Springer.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.