Kodak непрекъснато подобряват Prosper

1149

На изложението Hunkeler Innovationdays (Швейцария), Kodak за първи път представи подобрената версия на ролната мастиленоструйна печатна машина Prosper XLi Press.

В нея се използва новата технология Intelligent Print System (IPS). IPS непрекъснато анализира печатните параметри и прави необходимите корекции за да обезпечи по-високото качество на печат и по-високата производителност. Системата е in line и е базирана на видео контрол.  Създателите също така коментират, че качеството на отпечатаната продукция не зависи от използваната медия, изображението и скоростта на печат.

Машината работи с новите пигментни наномастила, които имат по-широк цветови обхват(до 30% по-голям), отколкото стандартните офсетни мастила.

Още една интересна особеност на Prosper 5000XLi е подобрената транспортна система с наличието на три различни пътя за преминаване на медията: baseline path, half path и еxtended path . Схема на трите възможни пътя на медията можете да видите тук.(клик за по-голяма снимка)
Prosper 5000XLi
Half path и extended paths са нови за машината. Те са с няколко метра по-дълги от обичайното и се използват при печат на гланцирани медии, които изискват повече време за закрепване на мастилото.

Машината е оборудвана и с интелигентен сушилен апарат, който се настройва спрямо слоевете мастило, скоростта на печат и типа медия.

Към Prosper 5000XLi е достъпен модул Image Optimization Station (IOS), позволяващ върху медията да се нанесе специално воднобазирано покритие, което дава възможност за печат върху по-евтините неспециализирани хартии. От Kodak предполагат, че IOS може да съкрати разходите за хартия с от 10 до 60%, за сега обаче самият модул струва около 300 000 долара.

Prosper 5000XLi Press печата в пълноцветен режим със скорост до 200 м/мин., максималната ширина на ролата е 62,2 см., плътността на материала е от 45 до 300г/м2. Машината реализира печат до 175 lpi.

Kodak Prosper 5000XLi е подходящ за фирми реализиращи печатна продукция за директния маркетинг, книгоиздаването и рекламния печат.

Източник: blog.infotrends.comgraphics.kodak.com
Превод: Радина Дойнова

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.