Kodak няма да продава Prosper

1210
Kodak няма да продава Prosper

Kodak се отказа от решението си да продаде мастиленоструйните си разработки Prosper и Ultrastream и ще ги запази, защото получените оферти „не отговарят на стойността на бизнеса“.

 

Kodak няма да продава Prosper

 

Групата обяви плановете си за продажба на мастиленоструйния си графичен бизнес преди малко повече от година. Първоначалното намерение беше продажбата да приключи до края на 2016, но преговорите се проточиха.

„Това е прагматично решение на базата на развитието на бизнеса ни и получените оферти,“каза Jeff Clarke, изпълнителен директор.“Prosper се представи добре през 2016 с 40% увеличение на продажбите на годишна база. Очакваме Дивизията ни за мастиленоструйни системи да бъде на печалба тази година, включително инвестицията ни в новото поколение Ultrastream.”

Philip Cullimore, президент на отделите на Kodak за инкджет и микро 3D печат и опаковки, заяви, че подобреното представяне на Prosper, заедно с положителното приемане на новата технология Ultrastream са изиграли роля в промяната на решението.

„Светът се движи и времената се променят и достигате до различно решение. Много съм щастлив, от името на екипа, че компанията отрази факта, че стойността на Prosper и Ultrastream дейностите нараства,“ каза той.

Xerox бяха цитирани за най-вероятния купувач на технологиите. Освен, че ще запази технологиите Prosper и Ultrastream, Kodak обяви, че е подписал няколко предварителни договора с потенциални OEM партньори и е започнал оценка на 17 от тях. Сред цитираните компании са Goss China, Matti Technology, MHI-PPM (Mitsubishi Heavy Industries Printing & Packaging Machinery), Uteco и Fuji Kikai.

Вероятно в решението за запазване на Prosper да включи някои неочаквани разходи за Kodak. Операцията по продажбата му е отчетена като спряна във финансовите доклади и компанията е привлякла съветници от Sagent Advisors, за да консултират процеса по прекратяването ѝ.

Prosper загуби 28 милиона американски долара миналата година, но представянето на дейността се подобри през четвъртото тримесечие. „С изключение на инвестицията в Ultrastream, Prosper е печеливш. Ще удвоим това и ще изведем Ultrastream на паара,” заяви Cullimore.
 
Очаква се продукти с Ultrastream да излязат на пазара през 2019. Цената на акциите на Kodak падан с 5.6% до $10.95 след съобщението.

Източник: пресинформация на Kodak
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.