Kodak обяви 21 милиона долара нетни загуби и спад на приходите за третата четвърт

1169
Kodak обяви 21 милиона долара нетни загуби и спад на приходите за третата четвърт

Eastman Kodak Company обяви нетна загуба от 21 милиона долара и спад в продажбите за третото тримесечие, но компанията запазва положителната си нагласа заради отбелязания значителен ръст в няколко ключови продуктови линии.

кодак

 

Общите продажби на групата са спаднали с 21% до 446 милиона американски долара за периода до 30-и септември. Kodak заяви, че спадът до голяма степен се дължи на неблагоприятното въздействие на валутните курсове, както и на очакваният спад в приходите от продажби на пълнители за остарели мастиленоструйни принтери.

Ефект е имало и еднократното постъпление от 52 милиона американски долара от продажби на патенти през същия период от 2014. След индексиране с валутните курсове, то е отговорно за 4% от отчетения спад в приходите. Нетната печалба за третата четвърт на 2014 е възлизала на 19 милиона долара.

„Третата четвърт отбелязва значителен напредък в трансформацията на Kodak,” каз Jeff Clarke, изпълнителен директор на компанията. „Доволен съм от значителния ръст на стратегически продуктови линии. Освен това, Kodak е на път да подобри сравними приходи преди облагане с данъци, обезценяване и амортизация с 50 до 80% спрямо миналата година.“

Ключови продуктови линии, които отчитат ръст:

  • Продажбите на безпроцесни пластини Kodak Sonora са нараснали с 41%.
  • Продажбите на форми пластини Kodak Flexel NX са нараснали с 32%.
  • Приходите от продуктовата гама Kodak Prosper са нараснали с 36%
  • Приходите от дивизията за софтуер и решения са нараснали с 22%

Източник: businesswire.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.