Kodak отбелязаха прогрес в опаковките

1576
Kodak отбелязаха прогрес в опаковките

Kodak атакува пазара на опаковки със съществуващата си високоскоростна инкджет технология.

Компанията обяви и че следващото поколение Ultrastream е в процес на разработка.
Американският производител на опаковки Zumbiel Packaging започна инсталация на първата печатна машина Prosper 6000S за картонени опаковки. Тя се намира в Кентъки, в хибридна конфигурация заедно със седем флексо секции и инлайн щанцоване.

 

 

„Системите ни са толкова различни (от съществуващите решения за цифров печат). Говорим за „производствен цифров печат“ – високоскоростен, за големи тиражи и с ниска цена,“ – обясни Don Allred, старши директор на продажбите на нововъведенията на инкджет бизнеса на Kodak. –  „Той позволява на компаниите да планират и реализират бързо маркетингови кампании.“

 
Той добави, че филосоията на цифрово производство, реализирано „точно навреме“ има „огромен ефект“ върху начина на работа на компаниите. „Говорим за компании, които увеличават пазарния си дял чрез реализирани възможности за масови маркетингови кампании,“ допълва той.

 
Една от специалностите на Zumbiel са картонени мултипак опаковки за напитки и компанията планира да използва системата, за да произвежда промоционални опаковки. Президентът ѝ Ed Zumbiel коментира: „В нашия свят не правите нищо в големи тиражи чрез листова технология. Можете да произведете 20000 опаковки за 12 напитки за един час чрез хибридната ни система.

 

“Можем да печатаме 100% дигитално, ако искаме, но планираме предимно да използваме системата в хибриден режим. Цифровият елемент може да е на едната страна на кутията, няма нужда да печатаме цифрово цялата кутия,“ добави той.

Kodak вече е продал 150 от печатащите глави Prosper, които се прилагат за различни приложения в областта на опаковките. В гъвкавите опаковки, печатната система Uteco Sapphire Evo, която използва глави Prosper и беше представена на Drupa е доразработена и ще бъде инсталирана в демонстрационния център на Uteco в Италия до края на годината.

„Ако потребителят печата между 5 и 15 милиона кв. м. гъвкави опаковки годишно, те ще добавят седем цифрена печалба към отчета си във втората година на производството чрез тази технология,“ – каза Allred.
Kodak описаха възможността за печат с мастила на водна основа на филм и пластмаса като „революционна.“

 

„Причината да се фокусираме върху мастилата на водна основа е, че целта ни са големите тиражи, за които е нужно безвредно решение. С UV технологията е много трудно да постигнете сертификация. И водата е евтина. Не вярваме, че има нещо по-евтино от мастилата на водна основа,“ каза Randy Vandagriff, новоизбрания президент на инкджет дивизията на Kodak.

Източник: kodak.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.