Kodak отвори нова производствена линия за безпроцесни пластини

1827
Kodak отвори нова производствена линия за безпроцесни пластини

Линията се намира Кълъмбъс, Джорджия USA и ще създаде 240 нови работни места. Инвестицията, която е направена в завода е за 28 милиона долара и ще бъде единствената производствена линия за пластините Kodak Sonora в Северна и Южна Америка.

КОдак Кълъмбъс, Джорджия USA

 

По данни на Кодак в този момент в света над 2700 печатници използват пластините Kodak Sonora и техния брой стабилно расте, като това е причината за разширяване на производствените мощности на компанията. До този момент Kodak Sonora се произвеждаха само в Европа, в Остерод, Германия.

Sonora е безпроцесна CTP пластина, която се изработва от набразден и анодизиран алуминий без разлика от нормалните пластини като има специално ултра тънко покритие. Експонацията на пластината не се различава по нищо от това на негативните термални дигитални пластини и е съвместима с повечето експонатори, работещи в диапазона 800-850nm. Пластината се предлага в различни дебелини и размери за листови и ролни машини.

Относно тиражоустойчивостта й, тя може да достигне до 200 000 удара при heatset/coldset ролните машини; 100 000 при конвенционален листов офсетов печат; 50 000 при работа с картон и до 10 000 при работа с UV мастила. На Sonora XP могат да се реализират 200 lpi линеен или 20 микрона стохастичен растер.

 

В България Sonora се предлага от Гед ООД,

Източник: www.bizjournals.com

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.