Kodak отчете загуби от близо 1 милиард долара за 9 месеца

1164

Загубите на Kodak преди плащане на данъци са над 100 милиона американски долара месечно за първите девет месеца на 2012, според изявлението на компанията за периода до 30-и септември 2012.

Базираният в САЩ производител отчита загуби преди облагане с данъци от 987 милиона долара и нетна загуба от 977 милиона за деветте месеца, завършващи с 30-и септември 2112. Почти през целия споменат период компанията беше в защита от кредиторите.

Междувременно последният оперативен месечен доклад на Kodak отчита оперативна загуба от 48,1 милиона долара и загуба преди облагане с данъци от 57,6 милиона при положение, че приходите за ноември са били 162,9 милиона. Нетната загуба за този месец е била 60,8 милиона.

Положителната страна на нещата е, че приключването на продажбата на патенти на стойност 525 милиона долара през последния месец означава, че Kodak е покрил основните условия за междинно финансиране от 830 милиона долара. Изпълнителният директор Antonio Perez тълкува това като „вот на доверие“ в бъдещето на компанията.

kodak

Източник: printweek.com
Текста написа Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.