Kodak отчете загуби от близо 1 милиард долара за 9 месеца

1134
Spread the love

Загубите на Kodak преди плащане на данъци са над 100 милиона американски долара месечно за първите девет месеца на 2012, според изявлението на компанията за периода до 30-и септември 2012.

Базираният в САЩ производител отчита загуби преди облагане с данъци от 987 милиона долара и нетна загуба от 977 милиона за деветте месеца, завършващи с 30-и септември 2112. Почти през целия споменат период компанията беше в защита от кредиторите.

Междувременно последният оперативен месечен доклад на Kodak отчита оперативна загуба от 48,1 милиона долара и загуба преди облагане с данъци от 57,6 милиона при положение, че приходите за ноември са били 162,9 милиона. Нетната загуба за този месец е била 60,8 милиона.

Положителната страна на нещата е, че приключването на продажбата на патенти на стойност 525 милиона долара през последния месец означава, че Kodak е покрил основните условия за междинно финансиране от 830 милиона долара. Изпълнителният директор Antonio Perez тълкува това като „вот на доверие“ в бъдещето на компанията.

kodak

Източник: printweek.com
Текста написа Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.