Kodak подобри цифровата си флексографска система

1832

Kodak представи допълнение към цифровата си флексографска система Flexcel NX, което осигурява по-добър трансфер на мастилото на пресата.

Kodak Digicap NX е нов тип растеризиране, което се прилага на изображенията, подготвяни за флексопечат със системата Flexcel NX. Употребата му позволява произвеждане на цифрови флексоклишета, които имат по-високо качество в целият тонален обхват и разширява гамата  цветове, които могат да се възпроизведат.

Според Kodak, сега потребителите могат да получат по-силни цветове в зоните с плътни фонове. Едновременно с това, технологията осигурява по-прецизно възпроизвеждане на фините детайли и постоянно качество на отпечатъците. Съкращава се и времето за подготовка на печатната машина и настройката на цветовете става по-лесна.

Digicap NX използва пълните възможности на Squarespot технологията за експонация като създават микротекстура на печатащата повърхност. Тя води до подобряване на прехвърлянето на мастилото към медията. Така се постига по-високо качество на печат, както и ефективност по време на производството, тъй като е по-лесно да бъдат експонирани плътни и полутонови зони в едно клише.

Източник: www.graphics.kodak.com

Интернет портал за печатни технологии.