Kodak показа нови решения на Hunkeler Innovation Days

2502

Kodak представи най-новите допълнения към платформата си Prosper по време на изложението Hunkeler Innovation Days 2011, в Люцерн, Швейцария.

На събитието за пръв път в Европа беше показана печатната система Kodak Versamark VL6200, както и цветната производствена преса Nexpress SX. Новата система Prosper S20 е ориентирана към печат на вложки за списания, вестници и рекламни материали и предлага скорост на печат, подобна до тази на ролна офсетова преса. Ширината на печат е 10,6 сантиметра на една печатаща глава. Скоростта на машината е до 600 метра в минута при разделителна способност 600×300 точки на инч. Машината се предлага и като надграждане на печатната система Prosper S10.

Prosper S20 лесно се интегрира с налични ролни офсетови преси и поточни линии за довършителни операции. Машината може да включва до 12 печатни секции и до 24 печатащи глави, за да предложи максимална гъвкавост.

Kodak демонстрира и производствената преса Nexpress SX, която предлага повишени качество и производителност. Скоростта й на печат е до 113 страници в минута. Тя използва новите тонери Kodak Nexpress HD Dry Ink, които имат по-малки частици. Машината има и нова възможност за печат с матов ефект. Nexpress SX предлага опция за печат на листове с дължина до 660 милиметра, което осигурява увеличение на печатаемото поле с 27%. Предимствата на по-дългият лист включват намаляване на технологичния отпадък и възможност за нови приложения на машината.

Kodak Nexpress дава възможност на потребителите да създават разнообразни продукти с висока добавена стойност и съответно печалба. Възможността за обемен печат, например, позволява на потребителите да добавят уникален релефен ефект към изображенията. Петата печатна секция може да се използва и за печат на допълнителни цветове, водни знаци, защитни покрития и други защитни приложения.

Kodak Versamark VL6200 е гъвкава мастиленоструйна машина с производителност до 150 страници в минута. СериитеVL са оборудвани за производство на персонализирани продукти.

Kodak Prosper S20
На снимката: Kodak Prosper S20

KODAK PROSPER S20 на сайта на Kodak

Източник: graphics.kodak.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.