Kodak представиха нова CTP система, предназначена за развиващите се пазари, включително Източна Европа

1520

Новата цялостна CTP система Achieve е оптимизирана за производство на рекламни материали, различни издания и опаковки с малък формат.


Achieve All-In-One ще бъде показан на щанда на Kodak на drupa 2012. Независимо дали печатниците за пръв път преминават към използване на цифрова технология за производство на пластини, или искат да увеличат производителността си, Achieve им предлага многобройни възможности. Системата предлага всички предимства на термалната технология на Kodak – изключително качество, стабилност и ефективност, на които разчитат много от водещите печатници.

Системата Achieve предлага всичко, от което имат нужда печатниците, при това на достъпна цена. Предложението на Kodak включва експонация, пластини, софтуер за управление на работния процес, машини и химия за проявяване. В момента Achieve се предлага в Азиатско-тихоокеанския регион. По-късно през годината ще излезе и на развиващите се пазари в Източна Европа, Русия, Близкия Изток, Африка и Южна Америка.

Цялостното решение Kodak Achieve включва експонаторът Kodak Achieve, който осигурява стабилни, висококачествени и постоянни резултати за нуждите на производството на рекламни материали, издания и опаковки, произвеждани чрез офсетов печат. Термалните пластини Achieve EM могат да издържат на до 200 000 тиражни удара без нужда от изпичане. Те осигуряват изключителна рязкост на детайлите и стабилност при печат на дълги и средни тиражи със стохастичен или конвенционален растер.

Achieve EM предлагат отлична издръжливост и високо качество на изображението, съчетани със значително намалената консумация на химически разтвор и бързата експонация и проявяване помагат за оптимизиране на процеса и намаляват разходите на цялостната система за експонация на пластини за печат. Ниската консумация на разтвор за проявяване води и до намаляване на негативните ефекти върху околната среда.

„Kodak с гордост представя новата система за клиентите, които искат да преминат към термална CTP технология на достъпна цена, без да правят компромиси с качеството или производителността.”, каза Todd Bigger, глобален маркетинг директор на решенията за офсетов печат на Kodak.

Източник: kodak.com
Текста написа: Мартин Новев

Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.