Kodak представи високопроизводителни, устойчиви решения за пластини по време на GRAPH EXPO 2015

1360
Kodak представи високопроизводителни, устойчиви решения за пластини по време на GRAPH EXPO 2015

Новата термална пластина KODAK ELECTRA MAX и експонаторът KODAK TRENDSETTER Q2400/Q3600 Platesetter осигуряват максимални работни характеристики и енергоспестяване при офсетовия печат.

Kodak подобрява максимално производителността на пластините и подобрява устойчивостта на операциите на клиентите си с обявяването на термалните пластини KODAK MAX ELECTRA и въвеждането на експонатора KODAK TRENDSETTER Q2400/Q3600. И двете решения бяха показани на GRAPH EXPO 2015, на щанда на Kodak.

 

KODAK MAX ELECTRA

Новата пластина ELECTRA MAX на Kodak предлага максимални възможности за издържливост по време на печат, силна химическа устойчивост, както и възможности за печат със стохастичен растер 10 микрона или при линеен растер до 450 lpi. Тези термални пластини с разнообразни характеристики са подходящи за използване в разнообразна гама печатни системи, включително листов и ролен офсетов печат и печат на по агресивни UV или H-UV приложения. Добила популярност като „безкомпромисната“ пластина, ELECTRA MAX осигурява ниска консумация на проявител и дълъг тираж без изисквания за предварително изпичане и е идеална за клиенти, които се стремят да повишат производителността си, като същевременно намалят въздействието върху околната среда.

Kodak разширява възможностите на своята гама експонатори с представянето на TRENDSETTER Q2400/Q3600. Това решение се отличава със спечелилата награди технология на изображения KODAK SQUARESPOT, като предоставя надеждна точност независимо от качеството на емулсията на пластината, влиянието на проявителя и мощността на лазерите. Тази повишена ефективност дава възможност на клиентите да намалят електропотреблението за изображения до 27%, като същевременно намалява разходите чрез по-малко редакции и по-кратко време за адаптиране на променливите.

 

TRENDSETTER Q2400/Q3600

С новия експонатор TRENDSETTER Q2400/Q3600 Kodak подчертава своя ангажимент към иновациите в технологията „CTP“. Клиентите вече могат да увеличат производителността си с широкоформатни пластини с размери до 1600 мм х 2083 мм. Експонаторът е достатъчно многофункционален, за да работи с голям диапазон от размери на пластините – от двустранични до някои от най-големите размери офсетови пластини, които се предлагат на пазара в в момента. TRENDSETTER Q2400/Q3600 лесно се справя с различни приложения в различни сфери като опаковки, справочници и други изискващи голямоформатни пластини.

Съвместимостта на пластините ELECTRA MAX и пластините без проявяване KODAK SONORA XP допълнително разширява стратегиите за устойчиво развитие, тъй като и двата типа пластини позволяват на клиентите да премахнат цялото или част от използваните количествата химически препарати, вода, енергия от решенията за експониране на пластини. Kodak е единственият доставчик, който е собственик на технологията за експонатора, пластините и работния процес, като така предлага на своите клиенти цялостно и единно решение.

„С днешните технологии не само е възможно, но и се очаква предприятията да запазят конкурентоспособността си, като същевременно предприемат стъпки да бъдат отговорни към околната среда“, заяви Brad W. Kruchten, президент на отдел „Печатни системи“ и старши вицепрезидент, Eastman Kodak Company. „Ние помагаме на нашите клиенти в стремежа им да отговорят на тези очаквания, като едновременно осигуряваме висока производителност, която е критично важна за бизнеса им. В центъра на всичко, което правим, са ефективността и устойчивостта – още от времето на нашата първа програма за рециклиране, която предвиждаше повторна употреба на среброто, използвано за направата на филм през 20-те години на ХХ век. Това продължава и днес, като ние осигуряваме холистичен подход, който предлага по-голяма стойност и производителност при по-ниско въздействие върху околната среда.“

Пластината KODAK ELECTRA MAX и експонаторът KODAK TRENDSETTER Q2400/Q3600 бяха показани на GRAPH EXPO 2015, на щанда на Kodak, номер 823. Пластината ELECTRA MAX ще бъдат широко достъпни в Европа по-късно тази година, а в Америка в началото на 2016 г. Експонаторът TRENDSETTER Q2400/Q3600 вече е на разположение на настоящи и бъдещи клиентите на Кодак.

Повече информация: ГЕД ООД

www.ged-bg.net

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.