Kodak представи най-бързата в света черно-бяла мастиленоструйна печатна машина

1603
Kodak представи най-бързата в света черно-бяла мастиленоструйна печатна машина

Новата мастиленоструйна печатна машина позволява на печатарите и издателите да обвързват тясно доставките с търсенето.

кодак проспър

 

Kodak са разработили най-бързата в света черно-бяла мастиленоструйна печатна машина – KODAK PROSPER 1000 Plus Press. Машината ползва технологията Stream Inkjet на KODAK, а към самата платформа KODAK PROSPER 1000 Press са добавени нови подобрения на възможностите за транспорт на материала и софтуера. Печатната машина предоставя работна скорост до 300 м/мин, като подобренията позволяват гъвкавост и незабавен дигитален печат за черно-бели приложения. Широчината на медиите е до 62.2 см.

Новото попълнение се присъединява към семейството на KODAK PROSPER 6000 и предлага:

  • Контролер на управлението KODAK 700 Print Manager за лесен високоскоростен дигитален мастиленоструен печат;
  • Режим за пестене на мастилото, който осигурява до 30% намален разход на мастилото в зависимост от приложението;
  • Подобрена възможност за печат на микротекст, нов довършителен интерфейс и функции за оценка и доклади.

Със скорост до 4364 страници формат A4 в минута, KODAK PROSPER 1000 Plus Press е много подходяща, за да се отговори на променящите се нужди на доставчиците на печатни услуги в книгоиздаването. Съвременните издатели изискват по-къси тиражи, по-чести поръчки, по-бързи времеви цикли и все по-често персонализиране. KODAK PROSPER 1000 Plus Press позволява на доставчиците на печатни услуги да отговорят на тези предизвикателства, с високо качество, скорост от световна класа и персонализиране на заданията. Тази мощна комбинация осигурява тясно съответствие между търсенето и предлагането.

KODAK PROSPER 1000 Plus Press се очаква да бъде на пазара през есента на тази година, като клиентите, които работят с предишния модел KODAK PROSPER 1000 могат лесно да го ъпгрейднат на място в момента на излизането на новия модел.

Текста написа: Мария Шабанска
Източник: www.kodak.com

Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.