Kodak представи нови приложения за петата секция Nexpress и вградено решение за нанасяне на UV лак

1154

Новите приложение на петата секция включват печат с истински златен ефект, перлен ефект и неоново розово.


На снимката: Nexpress SX3900

Посетителите на Drupa ще могат да видят и новата вградена възможност за нанасяне на UV лак, както и възможността за печат на листове с по-голяма дължина, възможности за книговезане на фотокниги и възможностите на високоскоростния Nexpress SX3900 за обемен печат и печат на текст за магнитно разпознаване.

Новото решение за златен печат ще бъде показано на щанда на Kodak на drupa, заедно с примери за перления печат и на опцията с неоново розово. Златният ефект се постига чрез нанасяне на покритие, което съдържа метални частици, върху което се нанася слой тонер. Технологията е базирана на системата за обемен печат на Kodak.

Възможностите за златен, перлен и неоново розов ефект увеличават възможните приложения и позволяват на печатниците да изпълняват повече поръчки за сегашните си клиенти и пазари. Добавянето тези цветове и ефекти, помага на специалистите по маркетинг да привлекат вниманието на аудиторията си по-ефективно и да получат по-добра реакция.

„С платформата Nexpress, ние предлагаме най-доброто фотографско качество в класа, съчетано с решения, които отличават доставчиците на печатни услуги от конкурентите им. Потребителите могат да запазят стойността на инвестицията си благодарение на възможностите за надстройване, за да постигнат по-висока скорост и да имат най-новите възможности”, каза Doug Edwards, президент на дигиталния печат в Kodak. „Клиентите ни удивяват с невероятните си продукти и някои от новите ни разработки със сигурност ще направят изделията им дори още по-интересни”.

Новото вградено решение за UV лакиране се предлага в едностранен и двустранен вариант. То предлага гланцово или матово покритие и може да се съчетава с различни решения за петата секция на Nexpress като печат с разширена цветова гама, флуоресцентно червено и печат със светло черно.

Възможността за печат с по-голяма дължина (660 милиметра) на машините Nexpress осигурява увеличаване на печатаемата площ с 27%. Предимствата на по-дългия лист включват намалени загуби на материал и производство на нови типове изделия, като шестстранични дипляни A4, плакати, по-големи суперобложки за книги и различни типове опаковки. На Drupa Kodak и Unibind ще демонстрират и производство на фотокниги с Unibind Casemaker 650M и Unibind Resin Steelbinding.

Високоскоростният Nexpress SX3900, най-производителната машина, която използва тази платформа вече може да печата цялостна гама продукти с добавена стойност, включително обемен печат със скорост 83 страници в минута и текст за магнитно разпознаване със скорост 100 страници в минута.

Източник: kodak.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.