Kodak продава бизнеса си за сканиране на документи на Brother

1559

От Kodak обявиха, че компанията се е съгласила да продаде активите на бизнеса си за сканиране на документи на производителя на офисна техника Brother срещу 210 милиона американски долара.

Според условията на сделката Brother поема и отговорност за пропуснатите ползи на звеното. Това добавя още 67 милиона долара към крайната цена. Сделката значи, че бизнеса на Kodak с продажби на скенери, софтуер за сканиране и технически услуги вече ще бъде обединен с този на Brother, който включва факс машини и малки мултифункционални устройства.

Kodak са под защита от фалит на американското законодателство, така че сделката се нуждае от одобрение от съда по фалитите на САЩ. Решението ще бъде произнесено по-късно през този месец. След получаването на одобрението ще се проведе търг, с предложението на Brother като начална цена. Но е възможно и включването на други участници.

„Предложената продажба е поредна ключова стъпка по пътя на Kodak към излизане от защитата на глава 11 – тя ни води по-близо до стратегическата ни визия за бъдещето на Kodak,“ каза изпълнителният директор на компанията Antonio Perez. „Продажба на Brother, ако те спечелят търга, ще е отличен изход за клиентите, служителите и партньорите на Document Imaging звеното.“

Източник: digitaltrends.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.