Kodak също няма да участва в Ipex

1070
Spread the love

След анализ на начина, по който си общува с клиентите по целия свят, Kodak стана поредната компания, която се отказа от участието в Ipex догодина.

Директорът и вицепрезидент на маркетинга на Kodak Chris Payne каза, че този ход не цели просто намаляване на разходите на компанията, чиято основна цел за 2013 е излизане от защитата от фалит по глава 11. Според него решението за отказ от Ipex е взето след вътрешна стратегическа дискусия и е базирано и на мнението на клиентите. „Не става дума за намаляване на разходите, ние ще продължим да харчим пари за общуване с потребителите, но ще го правим по различен начин – все още целта ни е да изградим максимално добра връзка с клиентите си и много други доставчици имат подобен подход.“каза Payne.
 
inline_91_/images/2013-01-26.jpg

Решението на Kodak последва отказа на Xerox от края на миналата година, който пък беше предшестван от този на HP през миналото лято. Сред отказалите се са и Heidelberg и Agfa. Наскоро и Landa последва примера им.

Освен, че се оттегля от Ipex, където запазената за Kodak площ беше 1600 кв.м, Payne допълни, че компанията цели „значително намаляване на участието си в конвенционалните търговски изложения“. Той каза още, че Drupa е „малко по-различна“ и че компанията я възприема като важна демонстрация на технологии, заради което ще продължи участието си в нея. Той добави и че изложенията в развиващите се пазари ще бъдат разглеждани индивидуално преди да се вземе решение за участие в тях.

Payne каза, че за сметка на участието в традиционни изложения като Ipex, Kodak ще се съсредоточи върху развитието и изграждането на събитията за членовете на Graphic Users Associations в САЩ, Китай и Европа, както и в собствените си демонстрационни центрове. Други области, в които ще влага повече ресурси са организираните от Kodak кръгли маси, онлайн общност и персонализирани публикации за клиентите, както отпечатани, така и в интернет.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.