Kodak с ново поколение виолетова пластина

846
Kodak с ново поколение виолетова пластина

Libra VP е най-новото попълнение във виолетовото портфолио на Kodak и беше представена на WAN-IFRA World Publishing Expo.

 

Новата виолетова пластина Libra VP дава възможност на печатниците да подобрят своята ефективност, да намалят количеството използвана химия и да подобрят своя отпечатък върху околната среда.

Пластината е изключително стабилна и е подходяща и за комерсиални приложения и за печат на вестници и е адекватна за условията на печат в българските печатници.

Libra VP предоставя на печатниците възможност да бъдат конкурентни на пазара на печатни продукти при оптимално съотношение между качество и цена.

 

Гъвкавост
Пластините Libra VP предлагат гъвкаво решение за всички печатници използващи виолетова технология за експонация:

  • Libra VP са съвместими с повечето виолетови CTP и проявителни машини на пазара
  • Печатниците, които използват до момента виолетови пластини могат да преминат директно на Libra VP като ги проявяват по същия начин, като заменят проявителя и опреснителя с един единствен разтвор с ниско PH
  • Libra VP също така са съвместими със съществуващите инсталации за нисък разход на химия “low chem” и “chemistry free”.

 

Ефективност
Виолетовите пластини Kodak Libra VP ви дават възможност ефективно да оптимизирате вашето производство:

  • Използвайте само един разтвор с ниско PH вместо високо алкалните проявители и опреснители
  • възползвайте се от по-дългия живот на проявителя в сравнение с пластините от предишно поколение

 

С мисъл за околната среда
Kodak Libra VP са изключително стабилни и изискват много малко стъпки за да бъдат готови за печат:

  • премахва се изцяло предварителното измиване и измиването след проявяване
  • използва се само един разтвор за премахване на излишното покритие, измиване и финиширане на пластината

 

За Kodak
Kodak e технологична компания, която е фокусирана върху разработване и предоставяне на цялостни решения за полиграфията. Компанията разработва софтуер, хардуер и консумативи и предоставя услуги на клиенти от цял свят, които се занимават с графични приложения, комерсиален печат, печат на опаковки, издателство и други. Kodak помага на своите клиенти по целия свят да разширяват своя бизнес устойчиво и да се наслаждават на живота си.

За ГЕД ООД
ГЕД е семейна фирма представител на Kodak за България за цялото портфолио от софтуер, оборудване и консумативи на марката. ГЕД е доставчик на пластини на български печатници от всякакъв размер, които успяват с продуктите на Kodak в сферата на комерсиалния печат, печата на опаковки и печата на вестници.

Нашият екип е изцяло на ваше разположение за допълнителни детайли и тестове на Libra VP – новата виолетова пластина на Kodak.

а: София 1505, ул. Васил Друмев 36
т: 02/8061201
е: office@ged-bg.net
w: www.ged-bg.net

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.