Kodak ще включи опции за NexPress в стандартното оборудване от 2015

1628
Kodak ще включи опции за NexPress в стандартното оборудване от 2015

Kodak обяви четири допълнения към продуктовата гама NexPress, които ще станат стандартни за всички машини от началото на следващата година.

NexPress

 

Те включват възможност за печат на дълги листове, нови опции за нанасяне на покритие и HD тонер за петата секция за печат, както и автоматична система за почистване на цилиндрите. Усъвършенстваната възможност за работа с дълги листове увеличава максималния допустим размер от 356x914mm на 356×1,000mm и максималното поле на печат от 342x898mm на 342x984mm.

Печатът на дълги листове е ориентиран към печат на рекламни материали за търговски обекти, табели, маркетингови материали с много гънки и суперобложки за книги с големи размери. Машините които вече са оборудвани с опцията за печат на дълги листове, могат да бъдат обновени на място, за да поддържат новите размери.

Всички нови машини Kodak NexPress от 2015 ще бъдат конфигурирани с Light Black HD тонер като стандарт за петия модул за печат. Това позволява печат с по-високо качество и намаляване на разхода на CMYK тонера.
Kodak превръща в стандарт и новата възможност за покритие Dura Coat. Тя използва петата секция и прозрачен HD Clear тонер, за да нанесе матов защитен слой само върху зоните на листа, на които има печат. Освен, че използава по-малко тонер от традиционния метод, при който целият лист се покрива с него, според Kodak Dura Coat може да се използва, за да добави ефекти към продукцията.

Последната опция, която ще стане стандарт, е автоматизираната система за почистване на цилиндрите. Тя намалява времето за поддръжка от оператора и удължава живота на цилиндрите. Тази система ще се предлага като опция и на машини ,които не използват HD тонери.

Източник: kodak.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.