Kodak ще покаже Prosper 5000XL на Ipex

1767

Kodak ще демонстрира 5000XL, първата цветна преса, базирана на технологията Stream на Ipex през май тази година.

Вече е потвърдена и първата инсталация на машината в италианската печатница Rotomail. Rotomail ще инсталират машината, която Kodak ще покажат на щанда си на Ipex. Kevin Joyce, директор на продажбите на цифрови преси и вицепрезидент по маркетинга на Kodak каза: „Търсенето надхвърля възможностите ни. Налага се да ускорим пускането в продажба на Prosper, защото клиентите ни очакват това от нас.“

Joyce заяви, че мастиленоструйната технология Stream „осигурява цифров печат без компромиси“. Той допълни “Досега, изборът беше между два от три показателя: цена, производителност или качество, но не и трите едновременно”

Регионалният мениджър на Kodak EAMER, John O’Grady, допълни: „Никога не съм виждал толкова интензивно търсене на продукт. В момента наемаме повече инженери и обучаваме персонала си в подготовка за вълна от поръчки през следващата година. Разширяваме организация, за да посрещнем търсенето.“

Prosper 5000XL е ролна машина, която печата със скорост 200 метра в минута и месечното й натоварване е 120 милиона страници A4. Поддържа хартии от 45 до 175 гр/кв. см., с и без хромово покритие. Kodak обещават да разкриятна изложението подробности за доставчиците на хартия, с които си партнират и медиите, съвместими със Stream.

Едноцветната преса Prosper 1000 също ще бъде показана на Ipex. Joyce акцентира на възможността клиентите да модифицират монохромната машина в цветна при разширяване на дейността си. Машините се предлагат и във вариант с едностранен и двустранен печат.

Prosper 5000XL

Източник: graphics.kodak.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.