Kodak ще представи термалните пластини Trillian SP и решение за автоматизиране на предпечатния процес

1586

На Ipex 2010, Kodak ще демонстрира революционната си технология за производство на висококачествени пластини за офсетов печат

Пластините Trillian SP са разработени за нуждите печатници, издателства и производители на опаковки, които използват офсетов печат. Според Kodak, новата технология гарантира изключителна производителност, ефективност, ниска себестойност и намаляване на използваното количество химикали. На щанда на производителя ще Trillian SP ще бъдат експонирани със CTP система Magnus 800Z Quantum с модул за автоматично зареждане. Ще бъде демонстрирана и системата на Kodak за управление на процеса на подготовка на пластините – Intelligent Prepress Manager.

Trillian SP

 “Новите пластини Trillian SP предлагат съчетание от предимства, които са недостижими другите решения на пазара,” каза Diane McCue, вицепрезидент на Eastman Kodak. “Trillian SP не само осигуряват скоростта и качеството, с които са известни Kodak, но и значително понижават разходите, като намаляват и вредното въздействие върху околната среда.”

Печатниците, като с листови, така и ролни машини трябва да увеличат ефективността си, да намалят времето за изпълнение и да увеличат постоянството и качеството, за да издържат на нарастващата конкуренция. Trillian SP  намалява производствените разходи. Наред с това прилагането им намалява вредния ефект върху околната среда, благодарение на значително по-ниската консумация на химикали и премахването на нуждата от изпичане на пластините, дори при печат на дълги тиражи в агресивна среда.

Новите пластини са съвместими с съществуващите CTP системи и оборудване за проявяване и позволяват по-рядко почистване на проявителните машини и по-дълги интервали за профилактика. Наред с това, параметрите, в които могат да се проявяват, варират в по-широки граници. Това увеличава стабилността на резултата и изисква по-малко внимание от оператора. Възможно е проявяване на пластините при по-висока скорост и постигане на по-постоянно качество на печата.

Системата на Kodak Intelligent Prepress Manager (IPM) е създадена, за да увеличи ефективността на производството в печатниците като следи в реално време цялата линия за експонация на пластини. Системата ще бъде пусната в продажба на Ipex. Тя осигурява автоматично информация за отклонение от зададени параметри на производството и за скоростта му. Данните могат да се изпращат по електронната поща или с SMS, което позволява по-дълга експлоатация на техниката без присъствие на оператор. Наред с това тя помага на сервизните екипи да диагностицират проблемите и намалява времето на непредвидените спирания.

Kodak Magnus 800Z Quantum
На снимката: Kodak Magnus 800Z Quantum

Източник: graphics.kodak.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.