Kodak ще представят следващото поколение Prosper на drupa 2012

1232
Spread the love

Следващото поколение високоскоростни мастиленоструйни преси Prosper 6000XL ще e един от десетте нови или обновени продукти, които ще бъдат показани от производителя на drupa 2012. На изложението ще дебютира и T-Press – машина за печат на книги, разработена съвместно с Timsons.
6000XL е четирицветнапреса със скорост на печат 300 метра вминута. Тя е предвидена за месечнонатоварване от 160 милиона страници A4.Тази машина е поредният представителна еволюиращата продуктова гама Prosper.Печатната система е предназначена запроизводство на рекламни материали,директна поща и за нуждите на клиентиот издателския бизнес.
inline_705_https://printguide.info/images/2011-03-07.jpg
Машината предлагамаксимална линиатура от 175lpi при скорост195 метра в минута или 133lpi при 300 метра вминута. Според Kodak,новата система има до 31% по-високаценова ефективност от 5000XL. Среднай-интересните нововъведения е модулаза предварителна обработка на хартията,която позволява печат върху обикновенахартия, с или без покритие. Споредпроизводителя, това може да доведе доикономии между 10 и 60% в сравнение сизползването на специално обработенахартия за мастиленоструен печат.
Вицепрезидентът напродажбите на Kodak Digital Printing Solutions Eric Owenописа системата за предварителнаобработка на хартията като „истинскокомерсиално устройство”, което осигурявацялостно и равномерно покритие нахартията.

Тази технология е„заета” от платформата Nexpress, коятовече може да печата с метално златномастило, да постига перлен ефект, кактои неоново розово чрез пета печатнасекция. Златният ефект се постига чрезнанасяне на покритие, което съдържаметални частици, върху което се нанасяслой мастило. Технологията е базиранана системата за обеменпечат на Kodak.

Owen каза, че повечетопотребители на Nexpress използват петатасекция за лакиране, но тя позволява идобавяне на червено, зелено или синьоза разширяване на цветовата гама. Kodakпланират да предложат Nexpress с шестпечатащи модула, за да не се налага напечатниците да избират между по-широкотоцветово пространство или специалниефекти и възможността за лакиране.

Междувременно, компаниятаоповести партньорството си с британскитепроизводители на печатни машини Timsonsза T-Press, която използва Streamтехнологията на Kodak.T-Press е печатна система, предназначеназа производство на между 5 и 14 милионачерно-бели книги годишно.

Максималната ширинана ролата, върху която печата е 1 350милиметра, скоростта й е до 200 метра вминута. Машината е монохромна, двустраннаи може да произвежда книги с различниформати като бъде съчетана с разнообразнирешения за довършителни работи наTimsons (като T-Book/T-Fold). T-Pressсъщо ще направи дебюта си на drupa 2012.

Източник: graphics.kodak.com
Текста написа: МартинНовев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.