Kodak Gold Dry излиза на световния пазар

1504

От Kodak заявиха, че за индустрията започва „златна треска“ тъй като за пръв път чрез тонерът Nexpress Gold Dry е възможен цифров печат със златни метални ефекти.

Технологията, която беше показана за пръв път на Drupa през 2012, позволява на потребителите на печатните системи Nexpress да добавят възможност за печат със златен метален ефект като пети цвят, каза продуктовият мениджър по цифровия печат на компанията Andreas Nielen-Haberl. Той добави, че нито една друга листова дигитална печатна машина на пазара не предлага решение за печат с метални златни цветове, особено с опция за печат на листове с дължина до 914 мм и на над 800 различни материала.

златен тонер

Nexpress разполага с около 800 сертифицирани медии, от дебела хартия, тънка хартия и лен до пластмаси и всички те са съвместими със златния тонер“, каза Haberl. „Опитваме се да помогнем на клиентите си да се отличат от съседите си, тъй като почти всяка печатница може да печата четирицветно.“

Златният тонер може да подобри вида на визитки, сертификати, пощенски картички и билети. „Това определено ще ви отличи от другите на пазара. Повечето хора мислят, че има един вид златен тонер, което е недоразумение. Той е златен, но само, ако нанесете 100% покритие. С Nexpress можете да го съчетавате със слой тонер с друг цвят, разположен под него, за да създадете стотици златни металически ефекти – като топло или студено зеленикаво злато“, обясни Haberl.

Според него, тонерът може да се използва с повечето системи Nexpress, като е възможно и да се добави към съществуващи преси. Клиентите на компанията, която е провела предварителните тестове, Westamerica Graphics в Калифорния, САЩ, са включили златото в пощенска кампания и сертификати като част от цветовете на марката, каза мениджърът на Kodak по цифровите дейности Ken Dunn.

„Те моментално видяха предимствата на възможността да печатат цифрови тиражи със злато – от изгодните къси тиражи и бързото изпълнение на поръчките до премахването на необходимостта от изнасяне на продукцията за скъп печат със златно фолио“, добави Dunn.

Източник: graphics.kodak.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.