Nexpress постига най-високо качество на фотографски снимки

1777

Благодарение на Nexpress SX 3300 Press, Kodak се изравнява с Hewlett Packard и изпреварва Xerox.

В независимо проучване, завършено от лабораторията SpencerLab, Kodak Nexpress SX 3300 Press е постигнала най-висок рейтинг във фотографското качество на печат, демонстрирайки най-доброто представяне по по-голямата част от критериите за оценяване. SpencerLab издадоха още през октомври „Бяла книга” с методологията, проби на изображенията, резултатите от измервания, както и пълни подробности за проучването.
SpencerLab
Резултатите от проучването показват, че дигиталната машина Nexpress постига отпечатък, който цветово е най-близко до реалното небе, вода и зеленина, както и до човешката кожа. Също така притежава най-добрата в класа си острота и висока гладкост на изображението, а също така и най-доброто монохромно/неутрално възпроизвеждане на сивото. Други дигитални машини, които са участвали в проучването са: HP Indigo 7500 Digital Press, Xerox iGen4 Press и Xerox Color 1000 Press. Изследването оценява гланцови и матови отпечатъци на всяка една от дигиталните машини.

Дейвид Спенсър, главен изпълнителен директор на SpencerLab, заявява: „Бяхме изключително впечатлени от подобренията, демонстрирани от Nexpress SX и новото HD сухо мастило. С него се реализира качеството на фотографския печат сред най-добрите в класа. В този тест и четирите дигитални машини достигнаха много високо качество на фотографските отпечатъци, но Kodak Nexpress SX 3300 Press показа отлични възможности.”
The NEXPRESS SX Digital Production Color Platform с Print Genius предлага изключително качество и производителност, като машината е проектирана да отговори на нуждите на печатници, фото студията, печатниците за директен мейлинг и др.. Характеристиките включват скорости до 131 страници в минута, по-дълъг размер на листа (26 „/ 660 мм), по-малък размер на точките с новото мастило Kodak Nexpress HD Dry Ink, Kodak Nexpress Light Black HD и нова опция за печат на матови ефекти.

Сухото мастило Kodak Nexpress HD е с по-малки частици, намалява назърняването и постига плавно преливане на тоновете. В допълнение, мастилото Kodak Light Black HD Dry Ink Solution, което вече е достъпно за петата секция на машината, използва патентовани алгоритми, които заменят светло черното за специфични цветове. Това води до по-меки тонове на изображение на човешката кожа, запазвайки същевременно най-финните детайли при печат на висококачествени фотографии. Матовият ефект се придава изцяло на машината и придава матов вид на отпечатаните страници или снимки. 

„Нашите клиенти отказват да правят компромиси – те очакват най-високото качество на изображението, висока производителност, мащабност и улеснена работа”, казва Винс Фераро, вицепрезидент, международен маркетинг, дигитални решения за печат, Kodak. „Независимо дали клиентите са закупили машината миналата седмица или преди пет години, те могат да се възползват от най-новите функции и да защитят тяхната първоначална инвестиция като настоящите и бъдещите клиенти са в състояние да осъвременят своите Nexpress дигитални машини и да получат новите фунции, без да е необходимо да закупуват нова машина. Нашите клиенти могат да оценят качеството на отпечатаните изображения, но едно потвърждение от независим източник за качеството на изображението от нашите машини, е черешката на тортата.”

Nexpress SX Platform е предвидена с месечен цикъл на работа до  4,4 милиона страници и скорост на печат от 91, 109 или 131 страници в минута при печат на 660 mm дължина на листа. Nexpress SX Platform може да печата на повече от 700 стандартни офсетови медии, включително с покритие, без покритие, FSC, пластмаса, магнитни, текстилни материи, микро-перфорирани медии и други.

The Fifth Imaging Unit дава възможност да се отпечетат водни знаци, предпазно покритие, високо-гланцово лакиране, MICR printing, да се увеличи цветовото пространство, да се използва червено флуоресцентно мастило за security печат, обемен печат (уникално за индустрията). В допълнение, Kodak Perfect Touch Gloss е технология, която позволява изработването на висококачествен високогланцов лак, чрез използването на Kodak Nexpress Clear Dry Ink, и Kodak Nexpress Glossing Unit.

Източник: Гед ООД

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.