OPM става първата печатница, която инсталира и двата модела печатни машини KODAK PROSPER 1000 и 5000XL.

1963

С инсталираната до сега KODAK PROSPER 1000, печатницата е печатала по 1,7 милиона страници на ден. Наскоро добавената KODAK PROSPER 5000XL към машинния парк на OPM вече я прави сред най-големите производители на пазара на книги с мека подвързия в света.

Дигиталаната мастиленоструйна KODAK PROSPER 5000XL дава възможност на OPM да съчетаят дигиталния печат с офсетовото качество. Скоростта на печат е идентична с тази на PROSPER 1000 – 200 метра в минута. Комбинацията от скорост и превъзходно качество правят KODAK PROSPER 5000XL най-производителната мастиленоструйна ролна печатна машина в сегмента на 8-, 12- и 16-страничните коли. Производителността достига до 120 милиона отпечатъка формат А4 при ширина на печат до 24,5 инча (62 см).

OPM комбинира, както KODAK PROSPER 1000, така и 5000XL със своята MULLER MARTINI SIGMALINE, интегрирана линия за довършителни операции. Двете взаимосвързани системи съвместяват дигитален печат и довършителни процеси в една автоматична производствена линия. Всичко това се управлява с end-to-end система за управление на работния поток CONNEX.

През Юли и Август 2010 OPM произведе 140000 книги, без нито една приета рекламация. PROSPER 1000 демострира капацитет да произведе 6000 книги на работна смяна в OPM, което направи лесно решението да се добави KODAK PROSPER 5000XL към машинния парк.

„Забелязваме, че тиражите и сроковете намаляват, а издателите искат все по-често ретираж на една и съща поръчка”, сподели Дейвид Лиес, президент и изпълнителен директор на OPM. „Клиентите сега очакват срокове от два дни – наполовина на тези преди. Най-голямото предимство на PROSPER машините е нашата възможност да предложим на клиентите си четирицветен дигитален печат с офсетово качество в малки тиражи.”

Автоматизирането на производствения процес от предпечат до довършителни операции е огромно предимство за OPM, отбеляза Мич Вайс, вицепрезидент Продажби. „Дигиалния печат с PROSPER печатни машини ни спестява много разходи и е високопроизводителен”, казва той. „Мастиленоструйната технология е по-икономична от лазерната, като цяло и автоматизацията ни позволява да намалим и дори да елиминираме разходите за скъпите подготовки, както и нуждата от ръчни операции при подлепването на книгите.”

„Тъй като издателите се стремят да поддържат по-малки скадови наличности и избират по-малки тиражи и в същото време да поддържат висок стандарт при качеството на печат, PROSPER пресите позволяват на OPM да отговори на техните очаквания.”, смята Ронен Коен, вицепрезидент Маркетинг, Дигитални печатни решения в KODAK. „OPM, както и други печатници в книгоиздателската индустрия могат да използват PROSPER серията, за да допълнят офсетовия си печат и да останат конкурентноспособни на динамичния пазар.”

kodak prosper 5000

Източник: whattheythink.com

Превод: Иван Иванов

Интернет портал за печатни технологии.