Sonora XP Plates – ново поколение безпроцесни пластини на Kodak

1565

Те са предназначени както за печатници с листово печатно оборудване, така и за фирми, печатащи на ролни машини.

В сравнение с предишните Kodak Thermal Direct Non Process Plates новите пластини се експонират по-бързо и имат по-контрастно изображение. Безпроцесните пластини имат преимуществото да не се проявяват, а веднага след експониране се поставят в печатната машина, където копирния слой от непечатащите елементи се отстранява с първите отпечатани листи от овлажняването на печатната форма.

В момента старите пластини Kodak Thermal Direct Non Process Plates се използват от повече от 1500 печатници в света. Очаква се новите пластини SONORA XP Process Free Plate да започнат да се продават в Европа веднага след drupa 2012.

По материали на: kodak.com
Написа инж. Васил Станев

Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.