The Sun купи 22 печатащи системи Kodak Prosper S30

1425

Компанията издаваща таблоидът The Sun направи сериозна инвестиция във високоскоростни мастиленоструйни печатни глави за крос-медия център.

sun

Фирмата закупи 22 дигитални печатащи системи Kodak Prosper S30, които ще бъдат използвани за печат на персонални цифрови и QR кодове във вестника.

 

Вижте повече за печатащите системи Kodak Prosper, представени в България от Гед.  

Това ще позволи на купувачите на печатното издание да използват и интернет версията на вестника Sun+, която ще струва по 2 паунда на седмица.

От News UK (бившият News International) коментират, че почитателите на Sun ще останат доволни от ползите от Sun+.

Изпълнението на цялостния проект било извършено в доста сгъстен график и се е осъществило само за три месеца. Оперативният директор на Broxbourne, Steve Whitehead, коментира, че е било едно „изключително сътрудничество“.

„Собствените ни инженери, оперативни екипи, доставчици, Kodak, редакционни екипи – всички работиха заедно по този проект.“ – каза той.

Печатните глави Prosper S30, вече са монтирани на 19 машини Manroland. Три допълнителни глави са били инсталирани на машини на партньорските фирми Belfast Telegraph в Северна Ирландия и Келс в Република Ирландия.

Новите монохромни глави са монтирани върху регулируеми релси по ширината на печат. Тяхната резолюция е 600х200dpi и могат да печатат кодове със скорост от 900 метра в минута.

Първият брой, отпечатан по този начин, излезе миналата събота на 03.08.2013г.

След първоначалния промоционален период, читателите, които съберат по 20 кода всеки месец, ще получават постоянен достъп до интернет версията на The Sun.

Източник: newsandtech.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.